Skip to main content

Defence Clandestine Service

woensdag 25 april-2012
Zo op het oog zijn er niet genoeg, CIA DEA NSA DIA en dan volgen er nog 12 andere. Althans volgens optimisten, want de pessimisten spreken over tientallen Amerikaanse overheidsdiensten die allemaal spionage resp. contra-spionage in het vaandel hebben. Maar daarmee zijn we er nog niet want uiteraard zijn er evenzoveel ondernemingen die het product spionage / contra-spionage op de planken hebben staan. Multi miljarden dollars business.
Maar met het nieuwe Defence Clandestine Service (DCS), een takje van het Pentagon is wat bijzonders aan de hand. Het gaat zich richten op zaken waar ook de CIA zich op richt, zoals Iran. Maar de media boodschap is dat het Pentagon zo iets gewoon mist, met al dat gedoe in Afghanistan kom je niet maar aan het andere werk toe. Dat meer strategische werk, niet op één brandhaard maar op de wereld gericht.
In het verleden, onder Bush Jr, kwam het Pentagon wel aan dat andere werk toe, daarvoor werd een leugenfabriekje ingericht. Daar werden stiekem, uiteraard, voor Bush gunstige analyses geproduceerd die moesten “bewijzen” dat Irak atoomwapens bezat of op het punt stond die te produceren. Die gele cake uit Niger, en ga zo maar door. En als je nog twijfels hebt aan het “waarheidsgehalte” van de nieuwe club, de bedenker ervan is ene meneer Vickers. Die bedacht ook hoe goed het was als de Russen in Afghanistan te maken zouden krijgen met bewapende fundamentalisten. Dus werd daarvoor gezorgd.
Kijk, de CIA staat te boek als te “soft” wat Iran betreft, dus daar moet wat aan gedaan worden.

Klik hier om uw reactie toe te voegen