Fuck (023)

woensdag 7 mei-2014
Ja wat nou? Heeft die Oekrainse schuifdeurpremier net staan te blaten, dat de Ruskies stiekem achter de crematie van hun eigen aanhang in Odessa zaten, wat zegt Geoffrey Pyatt bij CNN? Dat er geen enkel bewijs voor is. Geoffrey !! De Amerikaanse ambassadeur !! Die indertijd samen met Fucktoria Nuland koekjes uitdeelde aan de neo-nazi's op het Maidanplein. Je houdt het verdomme niet voor mogelijk. En wat doet de New York Times? Die gooit nog even lekker het bericht eruit dat Moskou geen vermomde separatisten in Oekraine heeft rondlopen. Is dat kut-p.r. Of is dat kut-p.r.? Dat moet dus beter. Vandaar die 1,25 meloen dollar die USAID in de gleuf van de persgarchen in Kiev heeft geramd. Bijvoorbeeld bij de onlangs door de schuifdeuren benoemde Joodse gouverneur Kolomoisky van Dnjeprpretovsk en omgeving. De persmagnaat en steenrijke sponsor van de met een gemoderniseerde swastika rondschuifelende bountyhunters.
Misschien aardig om bij deze gelegenheid nog eens een paar details op te hoesten over die rijkdom. Niet alleen hoe die is vergaard maar ook is bewaard (1). Zo wordt door een Londense kadi op dit moment een klacht behandeld van Victor Pinchuk. Ook al een Oekrainse garch, die in 2005 dacht een aandelenpakket te hebben verworven van Kryvy Rih Iron Ore Company. Een onderneming van Kolomoisky en diens zakengap Bogolyubov. Pinchuk had 143 meloen dollar aan de heren overgemaakt, maar die kwamen niet af met de leverantie van het betrokken pakket. Toen Pinchuk gas gaf bleek Kolomoisky's computer ineens ziek, zwak en misselijk te zijn en die van zijn gappie idem dito. Ze konden dus niks vinden over de overeenkomst met Pinchuk en zeker niks over de poen die hij zou hebben overgemaakt. Ordinaire hufters? Mag je wel zeggen.
Nog een sappige. In de eerste twee maanden van 2012 hevelden Oekrainse banken rond de 6 miljard 874 meloen dollar het land uit. Daarvan ging 6 miljard 187 meloen dollar naar Cyprus. Een bank die bij die operatie een hoofdrol vervulde was de Privat Bank. Goed voor 3 miljard 863 meloen dollar. De eigenaars van die bank? U mag nooit meer raaien. Of Kolo en Bogo ook de lul waren toen de posse van onze Jeroentje begin 2013 de Cypriotische banken leeghaalde vermeldt de story niet. Maar ordinaire hufters? Daar blijven we bij. En dit zootje tinnef moeten we straks weer op zijn Grieks gaan steunen om ze lid te maken van de EU en de NATO. Wat een wereld. Stay tuned.

(1) Zie voor het ruwe vergaren aflevering 21 van deze serie dd. 5 mei 2014.

Fuck

  • Hits: 406
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch