Skip to main content

Ship Ahoy (005)

17 januari 2017
Hits: 507

maandag 18 januari-2010
Voor we wat dichter naar huis komen eerst nog even wat over Emilio di Giovine. De pentito in het Calabrische dumpdrama die nog niet zo lang geleden door een autobumper van een zebrapad werd geveegd en sindsdien zijn wafel houdt. Een kwootje uit het boek "Maffiavrouwen" van Claire Longrigg. Komt ie:

" ... In juli 1992 arresteerde de politie de Calabrese drugshandelaar Emilio di Giovine in Portugal. Na een serie dramatische ontsnappingen uit de gevangenis was hij bij de Spaanse en Italiaanse politie goed bekend. Zijn drugsnetwerk omspande heel Europa van Marokko tot Engeland en reikte over de Atlantische Oceaan van Milaan tot Colombia. Zijn Engelse ex-vrouw Patricia Reilly en hun dochter Marisa werden na een internationale politieoperatie in Groot-Brittannië gearresteerd. Bankarchieven bij Nat West en Coutts bewezen dat Marisa di Giovine daar bedragen tot bijna drie miljoen gulden per keer had gestort (1) ... Pas het jaar daarna werd het hele verhaal duidelijk. Het ging om een groot netwerk van drugshandelaren, geleid door Emilio’s moeder, de 62-jarige Maria Serraino, dat al meer dan tien jaar tien geld en wapens leverde aan haar ooms in de 'Ndrangetha."

Die ooms waren samen met de Condello- en Imerti-clan in een geweldige oorlog verwikkeld met de concurrerende bende van Di Stefano en konden de poen en de wapens van hun naar Milaan uitgeweken familieleden dus best gebruiken. In 1996 kreeg Emilio’s zuster Rita lemen knieën en begon te zingen. Aanleiding waren ernstige berichten uit Nederland toen ze na een rip een leverantie van 12 kilo hash en 3000 xtc-pillen niet op tijd betaalde. Zo raakte Emilio ook in de verdrukking en ook hij besloot een tipje van de grauwsluier op te lichten. Over de dump van gifschepen. Tot ie overstak op een zebrapad. Stay tuned.

(1) Nat West maakte ook hun opwachting in de affaire rond NATO-snuffelaar Willem Matser en maffiabons Pietro Fedino. Coutts brachten wij eerder in verband met Trafigura (!!), de familie Bush en oplichter "Mark Roberts" (gebruik daarvoor ons digitale archief)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 januari 2017