Skip to main content

Last Post

donderdag 2 mei-2013
Morgen krijgt Sean Smith de laatste ceremoniële toeters en bellen. Hij was een van de Amerikanski's die op 12 september 2012 in Benghazi door een zootje ongeregelde Libische tovenaarsleerlingen werden gekeeld. Sean zorgde in die bizarre buitenpost voor de communicatie met de buitenwereld en zond in die capaciteit waarschuwingen naar Washington dat het foute boel was en dat ze hulp nodig hadden. We weten wat er gebeurde. Noppes.
Sinds die dag probeert Sean's moeder Pat iets meer aan de weet te komen over de dood van haar zoon. Zou je het zelf wezen. Maar moeders is door higherhand al een paar keer voor nul aan de kant gezet en kreeg zelfs te horen dat ze haar bek moet houden. Hogere belangen, vandaar. Maar ze blijft zich roeren. Zo vertelde ze een paar weken geleden nog in de radioshow van de oerconservatieve Sean Hannity hoe ze door Washington als een voddenbaal is behandeld. Met als absoluut dieptepunt de mededeling dat ze welkom is bij het laatste eergedreutel voor haar zoon, maar dat ze reis- en verblijfkosten zelf mag ophoesten. Nou loopt Pat in de bijstand en dat is nog erger dan Mark Damesfiets zich kan voorstellen. Dus zou het bijwonen van die plechtigheid voor haar een mission impossible zijn geweest als Hannity niet was bijgesprongen. Zo gaat dat als je lastig wordt in de USSA. Pussy Riot krijgt bijval en steun. Pat Smith kan de pleuris krijgen.
Of de hut van Heinz Kerry wel de reis van Sean's vrouw en twee kinderen betaalt weten we niet. Voor zover wij weten wonen ze in Den Haag, dus dat wordt een aardige rekening. Nou hebben ze zich wel netjes stil gehouden al die tijd, dus dat komt waarschijnlijk wel goed. Wat een land.

Klik hier om uw reactie toe te voegen