Skip to main content

Hufter

dinsdag 20 mei-2014
Die generaal Hafter aka Hufter maakt er werk van. In februari heeft ie al eens een poging ondernomen om de mede dankzij ons ferme optreden tegen Khadaffi aan het bewind gekomen Pinoccio-regering de neus om te draaien. Lukte niet. Maar afgelopen vrijdag verraste de leider van de zogeheten Lybian National Army (LNA) eerst met een buitje bommen en granaten op Benghazi. En zondag daalde zo'n zelfde buitje neer op Tripoli. Naar eigen zeggen deed Hufter dat om de islamisten eens een flinke poep te laten ruiken. Die waren uiteraard niet blij met die poep, maar ook de op zondag uit het ei gekropen en door de islamisten gedoogde bewindslieden niet. Die zagen zich vanaf minuut 1 geconfronteerd met een bezetting van het parlement en het vliegveld en alles wijst erop dat ze naar een volwassen couppoging staan te koekeloeren.
Hoe toevallig is het in dit licht dat vier dagen voordat Hufter en zijn gang in beweging kwamen 200 Amerikaanse bullfighters naar een basis op Siciliƫ werden overgebracht. Op verzoek van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Uit voorzorg. Om er ergens in de toekomst de noodzaak zou kunnen ontstaan de ambassade in Tripoli te ontruimen en een tweede gevalletje-Stevens te voorkomen (1).
Nou hebben de Amerikanski's niets te vrezen van Hufter. De voormalige Khadaffi-puppet is jaren en jaren geleden al in de kennel van Langley terechtgekomen, waar ze hem kunstjes leerde die hij nu in de praktijk brengt (2). Al dat onderlinge Libische gezeik kwam Washington waarschijnlijk zo langzamerhand de strot uit en wat doe je dan? Eerst wat masseren en dan een coup plegen. Wat in Oekraine kan, kan ook in Libiƫ. Na de ingreep scheep je het land op met een flinke dosis IMF-hulp, je introduceert Hunter Biden en zijn cluppie bij de belangrijkste Libische olie- en gasboer en vort met de geit. Geo-polletiek. Kinderspel.

(1) Als u een beetje uw best doet vind u over ambassadeur Stevens een stoet van bijdrages op eerdere pagina's.
(2) Zwaai de naam Hifter in het rond in onze zoekfaciliteit en u komt bij het bekendste zonnebrilleninstituut van de USSA terecht.

Klik hier om uw reactie toe te voegen