Skip to main content

Dilemmah (001)

09 april 2017

zaterdag 18 mei-2013
Was nieuws vandeweek. Dat een kleine troela van zestien dit voorjaar naar Syrië wilde afreizen om te gaan werken voor de Allah Akbar, het islamitische alternatief voor Harry's Bar. Maar de bijdehante nulnulsmurfen van de AIVD kregen haar in de kieren en reden haar geplande tripje de Haagse poep in. Het bewuste kenautje zou zijn geronseld door een stel baarden die heel Europa afstruinen naar jong grut om de “bevrijdingsstrijd” in Syrië op gang te houden.
Zoals u weet hebben de westerse geallieerden in Syrië voor dezelfde taktiek gekozen als in voormalig Bosnië, Libië en Mali. Je stuurt een stel fanatieke baarden alvast vooruit om de boel op scherp te zetten en als dat voor mekaar is verzin je vervolgens een smoes om zelf daar de lente uit te roepen en het spelletje verdeel en heers uit de kast te halen. Appeltje kuikentje piep. En de fanatieke baarden stuur je op een volgende klus, want er is op dit vlak nog genoeg te doen in de islamitische wereld.
Tuurlijk, ook die baarden en hun aanhang lopen de nodige schade op. Zowel lichamelijk als geestelijk. En naar verwachting vallen de meeste slachtoffers onder het aangetrokken grut. Wat moeten we daarmee als ze terugkomen van het front? In wezen zijn het namelijk in de westerse filosofie geen slechterikken, want ze fungeerden als onze lentebodes in een dictatoriaal land. Dus eigenlijk zou je ze moeten vertroetelen en hun traumaatjes moeten wegmasseren. Maar of dat erin zit is een tweede. Komt bij, dat ze voor de met de AIVD verbonden Gladiolen prachtig zijn te gebruiken om na hun terugkeer een paar strategische plofkippen in een vliegend pannetje te laten rondvliegen. Hofstadgroupies in spe zullen we maar zeggen. Een dilemmah? Nou, daar komen we wel uit.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017