Bedrog en verslaggeving

donderdag 1 maart-2007
Het verschil tussen journalisten en voorlichters is dat de een opschrijft wat de ander zegt. Gezien de manier waarop de bevolking werd klaargestoomd voor de invasie van Irak, is één voorbeeld ervan. Niks eigen onderzoek of checken.
Nu hebben we net Noord Korea achter de rug (een van de landen uit de as van het kwaad) en Iran is de volgende op de lijst. Ja, ja al dat gouvernementeel gepraat over bedreiging, inlichtingen, geheim, noodzaak enz enz. Wat jammer dat nu (pas) bekend wordt dat Noord Korea nauwelijks vooruitgang had geboekt in het uraniumverrijkingsprocede. Laat dat nou sinds 2002 het argument zijn van Bush en Co en de reden tot stopzetten van het slepende overleg tussen o.a. Amerika en Noord Korea. Nu wordt hetzelfde argument gebruikt voor Iran. En opnieuw wordt die boodschap over de hoofden van de lezers en kijkers uitgestort.
Zal over een jaar of 5 wel blijken dat ‘men’ het verkeerd had.

O ja, dit www.nytimes.com/2007/03/01/washington/01korea.html?_r=2&hp&oref=slogin&oref=slogin

PS
Kan een lezer ons uitleggen waarom een monopolie van de staat (b.v. Rusland en gas) abject slecht is en een monopolie van een private onderneming de hemel op aarde?

  • Hits: 208
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch