Likkertjes (005)

03 april 2017
Hits: 271

maandag 21 november-2005
Kijk, dat is snel afhandelen. Daar houden we wel van. Afgelopen dinsdag vroegen we ons in aflevering 4 van deze serie af of die martelvliegtuigjes van de CIA soms ook Schiphol aandeden. Die vraag welde bij ons op naar aanleiding van de wens van Cherfontaine cs. om de spotters terug te dringen naar de twee, drie officiële plekjes die ooit voor hen zo genereus zijn ingeruimd.
Wat gebeurt er? Op donderdag krijgen de in hun Lebensraum bedreigde spotters bij Schiphol een CIA-kist in de kieren met een besmet Afghaans verleden. Het toestel van de Path Corporatiom kwam uit Istanbul en vertrok pas de volgende dag weer. Voor een tripje IJsland, waar die frontfirma van de CIA al eerder voor eilie heeft gezorgd in verband met het vervoer van vermeende Osamaniakken.
En wat doet de Partij van de Arbeid? Die vraagt vandaag aan Bennie Bot of ie de verzekering kan geven dat die martelvliegtuigjes geen tussenstop maken op Nederlandse vliegvelden. Wel lekker snel, die vraag. Maar helaas hoort ie wel thuis in de categorie “open doel”. Kan Bennie zo inkoppen. Hij kan die verzekering namelijk nooit geven, want eigenaren van privéjets hoeven in principe niet te zeggen wie er allemaal aan boord zijn. Jan Boerenlul moet zo ongeveer vertellen wat ie gisteren gevreten heeft voordat ie in een 747 mag stappen om als een benauwde haring naar Antalya te worden vervoerd. Maar met privéjets gaat dat even anders.
Bovendien, er is geen schaarse haar op Bennie’s hoofd die eraan denkt om de CIA te verbieden om Circusliefhebbers via Schiphol of Eelde naar een stel gruwelkamers in Oost-Europa of het Midden-Oosten over te hevelen. Deze regering staat volledig achter Bush en dat is hartstikke makkelijk als je zijn reet moet likken. En dat geldt dus ook voor Bennie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 april 2017
Aantal keren bekeken: 271

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch