Skip to main content

Bondgenoten

Hits: 333

maandag 31 maart-2008
Leuke jongens, die Harlan Ullman en James Wade. Zeg maar de Amerikaanse uitvinders van de "Shock and Awe"-taktiek om een dwarsliggend land te dwingen in de ganzenpas te blijven lopen achter de machthebbers in Washington. Irak heeft in 2003 het genoegen mogen smaken om als proefnijn te fungeren. Hoewel het accent misschien wat al teveel naar uitroeiing is verschoven. Want wat schreven Harlan en James ondermeer in hun geloofsbelijdenis uit 1996? Houd u vast:

"Economische sancties zullen waarschijnlijk het beste politieke alternatief blijken te zijn of een noodzakelijke politieke prelude tot een militair initiatief ... In een wereld waarin niet-dodelijke sancties politiek gezien imperatief zijn, zullen wij de mogelijkheid moeten houden om alle handelsactiviteiten van een land via scheeps-, lucht-, trein- en wegverkeer af te sluiten. Wij zouden de mogelijkheid moeten krijgen om dat grondiger, radicaler en schokkende manier te doen dan in het verleden ... Wapens die wel "shock and awe" en totale verdoving ten gevolge hebben maar geen massaal dodental, vormen misschien in de toekomst de enige politiek acceptabele mogelijkheid".

Wat simpeler uitgedrukt: Je hongert ze gewoon uit. Mochten ze dan nog eigenwijs zijn, dan kan je ze alsnog een militair poepie laten ruiken om ze definitief op de poef te krijgen. Is in Irak wat uit de hand gelopen. Lukt in Gaza al heel wat beter. En als iedereen een beetje meewerkt wordt Iran een schoolvoorbeeld van hoe het moet. Want dat klotenland luistert niet. Die bijdehante baarden willen toch zo nodig op het Kistemaker-orgel spelen en de dollar dumpen in hun oliewinkel? Nou dan kunnen die Mohammeds het krijgen. Het Harlan en James-scenario. Eerst een paar banken platleggen die volgens jou Captain Caveman en zijn volgelingen financieren. Vervolgens de centrale bank op zijn tenen gaan staan. Je westerse bondgenoten de opdracht geven om het bordje "closed" (liefst in Farsi) aan de voordeur te hangen als een Iraanse bankier de straat in komt. En het hele handelsverkeer met dat kutland besmet verklaren. Als de bevolking bijna de dievenmoord steekt een opstandje uitlokken. Op zeker dat er dan links en rechts wat mensenrechten worden geschonden. Je laat verontwaardigd resoluties aannemen bij de VN. Je roept dat die baarden toch stiekem een bom hebben gemaakt en bio-chemische rommel bij ons op tafel kunnen mikken. Je laat wat bewerkte luchtfoto's zien. De rest is bekend.
Prima scenario, maar wat nou als niet iedereen meewerkt? Je grootste schuldeisers bijvoorbeeld. Easy. Daar stuur je gewoon een Lama op af.

Klik hier om uw reactie toe te voegen