Studio Sport (001)

26 maart 2017
Hits: 372

dinsdag 13 maart-2012
Een Caubergje aandacht de afgelopen dagen voor een nummertje prijsschieten in Afbaardistan. Het zou gaan om één Amerikaanse mafkees, die midden in de nacht zijn kamp verliet om zestien willekeurige burgers uit een naburige durrep aan flarden te knallen en vervolgens in de hens te zetten. Inclusief vrouwen en kinderen. Volgens dorpsgenoten was voornoemde mafkees in gezelschap van een paar andere kezen, die tijdens de operatie vrolijk liepen te lachen. Maar wat is humor?
Uiteraard werden die getuigenverklaringen rapido in een latrine gedumpt, want anders was de vergelijking met eenzelfde sportieve uitbarsting van begin 2010 wat al te gauw getrokken.
Toen ging een ploegje van vijf Amerikaanse schutters 'snachts eropuit om toevallig in beeld verschijnende Afbaarden te silbertannen. De officiële teller bleef toen staan op drie onschuldige slachtoffers, maar net als bij kunstschaatsen en gymmen kan je soms je twijfels hebben over de eindcijfers. Hoe dan ook, het record van die vijf uit 2010 is nu ruim gebroken en daar gaat het per saldo om. Het wachten is nu op een volgende recordpoging.
Overigens hebben we het hier wel over de Spelen in Afbaardistan. Het absolute Amerikaanse record in deze tak van sport dateert van 16 maart 1968, toen in het Vietnamese My Lai rond de 500 burgers werden omgelegd. Door de toenmalige gebrekkige jurering is het precieze aantal helaas niet meer vast te stellen, maar dat het er meer waren dan zestien moge duidelijk zijn.
Naar aanleiding van de laatste recordpoging gaf president Obomba maar weer eens een buzz met zijn Afbaardse collega en stak hem een tuiltje verontschuldigingen in zijn linker oor. Maar daar bleef het niet bij. Obomba:

"Dit incident is tragisch en shockerend, maar is niet representatief voor het exceptionele karakter van ons leger en het respect dat de Verenigde Staten heeft voor het Afbaardse volk".

Wat is er met die gozer? Heeft ie soms bezoek gehad van Sergej Korsakov? Als ie zo doorgaat wordt het niks in november. Tenzij hij in October met een Surprise komt. Bashar Assadhole voor zijn noten laten schieten en dan in zee gooien of zo. Moet genoeg zijn voor nog eens vier jaar. Maar het blijft sport. Je weet het nooit.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 372

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch