Skip to main content

Engeland zat nooit in de EU en hoeft er dus ook niet uit (004)

18 april 2019

Het uitstel tot 31 oktober van Brexit dat bedoeld is als afstel heeft de Europese verkiezingen die daardoor toch gehouden worden in het VK, een vreemd belang gegeven,  omdat het de enige mogelijkheid voor de Engelse bevolking is om haar ongenoegen over de gang van zaken en meer specifiek over de conservatieven van May te laten merken. In de peilingen wordt een dramatisch verlies van de Conservatieven voorspeld, alsmede een spectaculaire winst voor de anti-EU partijen UKIP en de Brexit - party van Farrage, die nog nauwelijks is opgericht. Labour, dat met May deze uitstel-deal heeft gemaakt zou volgens sommige peilingen gespaard blijven.
Officieel hebben deze Europese verkiezingen natuurlijk geen gevolgen voor de regering May. Toch zal het bij een dramatisch verlies moeilijk zijn deze roestende 'blikken lady' te laten zitten voor de Conservatieve Partij. Veel Lagerhuisleden hebben het zinkende schip al verlaten. Om hun hachje in hun kiesdistrikt te redden. Bijzonder grappig wordt de vertegenwoordiging in Brussel van het Engelse volk door de charismatische Nigel Farrage. Alleen in Brussel om de anti-EU stem te laten horen en verder niets. Het zal het theater te Brussel nog onzinniger maken dan het al was en dat is knap. Farrage zal bijval krijgen van alle 'populistische' partijen uit andere EU-landen. Denk aan de Lega en de 5 sterren in Italië. Maar ook partijen uit Polen, Slowakije en Hongarije. En Oostenrijk, Tsjechië en Frankrijk. Allemaal partijen die mot hebben met Brussel om verschillende redenen. Uit landen waar een grote scepsis bestaat over het Europese.
Alleen Nederland, Ierland, Duitsland (maar hoe lang nog), Scandinavië en de Baltische Staten lijken nog gevrijwaard van het anti-Europa virus. Over Griekenland, Spanje en Portugal hebben we het nog niet gehad. Ook daar is sprake van bekomst. Zeker in Catalonië dat door Brussel geheel aan haar lot werd overgelaten in het conflict met Madrid. En zou Brussel populair zijn in Griekenland? Ik zou er geen geld op zetten.
De Europese verkiezingen blijven een perfide legitimatie van een supra-nationale staat (maarnietheus) waarvoor niemand ooit gestemd heeft. Het 'Verenigd Europa' van Hitler, in een nieuw jasje gestoken door Petain-minister Monnet en zijn team, zonder enige volksraadpleging. Volgens de wensen van het grootkapitaal en de markt. Tenkoste van de bevolking. En dan vooral in het zuiden, waar Brussel de concurrentiepositie heeft verwoest.
Maar er zijn door de idiotie rond Brexit dus interessante aspekten. (WK)

JoopFinland
In Skandinavie zet extreemrechts niet in op exit EU maar op een EU met de zuidgrens in Maastricht... Da´s nog tien keer brisanter dan de Baudetiaanse clown Farragh in het EP...
Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 april 2019
Engeland zat nooit in de EU en hoeft er dus ook niet uit