Skip to main content

Engeland zat nooit in de EU en hoeft er dus ook niet uit (008)

13 december 2019

Johnson wint de verkiezingen met 'Get Brexit done'. Maar betekent dit dat dit ook echt gebeurt? Eerst zien zei Blinde Maupie.
Er volgen de zoveelste 'onderhandelingen'. Die kunnen zoals we weten eindeloos voortduren; de limieten worden steeds opgerekt. De bedoeling was om ondertussen Brexit af te wenden. Er zo'n gezeik van te maken dat de mensen zouden zeggen 'laat maar zitten'. Dat was de methode May. Johnson gaat doen alsof hij écht richting uitgang gaat, dat wordt het enige verschil.
Door het domme gedraai van Corbyn in de kwestie, terwijl het volk toch heeft gesproken in 2016, konden de Conservatieven zo maximaal scoren. Voor het overige was Jeremy Corbyn het slachtoffer van karaktermoord door MSM in haar quasi geheel. Omdat hij voor de rechten van de Palestijnen opkomt is hij 'antisemiet'. Dit is de boodschap aan politici: als je de Israëlische apartheid niet onvoorwaardelijk steunt maken we je kapot.
Johnson werd gekozen op de belofte de EU te verlaten. De grootste Conservatieve overwinning sinds Thatcher in 1987. Het idee in Nederland dat het Brexit Referendum van 2016 'een vergissing' betrof die snel zou worden 'gecorrigeerd' kan worden verlaten.
Brexit zal niet plaatsvinden (net zo min als het VK van de EU werkelijk deel uitmaakte), maar dat het volk het wil is duidelijk. Ze zijn er weer ingetrapt. Regelrechte volksverlakkerij. Clown Farage bleek een losse flodder, een bliksemafleider.
De Liberaal-democraten slaagden er niet in op de wip te komen om zo het fameuze '2e Referendum' af te dwingen. Hun 'Stop Brexit' was een 'complete failure'.
Voor Schotland gloort wellicht een 2e poging zich af te scheiden. Om eindelijk het juk van de City of London af te schudden.
Johnson heeft niet langer de steun nodig van de Noord-Ierse royalisten voor een meerderheid. Hun rol in het spel is uitgespeeld. Zij mogen met Ierland leven.
Corbyn treedt af maar blijft aan zolang er geen opvolger is.
De opkomst was hoog. De deconfiture wordt even ontluisterend.
De grootste verliezer is het vertrouwen in de democratie. 'De oudste parlementaire democratie ter wereld'. De vermolmdste. (WK)

jan
De opkomst was lager dan bij de verkiezingen van 2017, behalve in Schotland, daar was het zo'n 68%.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 december 2019
Engeland zat nooit in de EU en hoeft er dus ook niet uit