Terug naar De Terp

Hits: 277

zondag 10 augustus-2014
Ze schijten vierkante Monsantopeentjes. Bij de CIA. Want het kan kort duren of wat langer, maar de speurneuzen zullen bij de Senate Intelligence Committe op de proppen moeten komen met een uitgebreid rapport over het zodanig martelen van welgeteld 120 baarden, dat die bij wijze van spreken bereid waren om te zingen dat het peerd van ome Loeks nog springlevend was (1). Volgens voornoemde neuzen zou dat namelijk een shitgolf kunnen veroorzaken in het toch al explosieve Midden-Oosten en elders waar IS-aanhangers actief zijn. Om het prijsgeven van dat rapport te voorkomen legden ze zelfs de leden van het betrokken Committee af. Iets wat hun huidige baas, John Brennan, later glashard ontkende toen hij daarover werd gegrild. Het kwam toch uit, maar Brennan bleef zitten waar hij zat. Afgedekt door Barack O. “Values” ? Ha. (2)
Nou doen ze het bij Buitenlandse Zaken geen borsthaar beter. Als bijvoorbeeld een nieuwe ambassadeur in het toch niet onbeduidende Bejing zegt dat ie geen hout van China afweet bij zijn babbel tegenover de desbetreffende senaatscommissie, dan is dat te genant voor woorden. Maar dat was nog niks vergeleken met het gestakker en gestotter tijdens de enquête over het drama in Benghazi in 2012, waarbij ambassadeur Christopher Stevens en een paar van diens geheimschrijvers sneuvelden.
Dat moest dus anders. Daarvoor heeft de hut van John Heinz Kerry voor 545.000 dollar de firma Amtis uit Florida ingehuurd. Voor het verzorgen van de cursus “Hoe pak ik het Congres in tijdens hearings”. Voor de goede orde: officieel heet die cursus anders. O, dat begreep u al? Sorry. Maar met de introductie van Amtis hebben we meteen de leuning van een ezelsbrug te pakken. Want als die Amerikanski's denken dat ze daarmee het wiel hebben uitgevonden, moeten we ze teleurstellen.
Daarvoor nemen we u terug naar februari 2007. Toen startten wij de serie over De Terp, het uitknijpcentrum van Bertje Terpstra in Bosch en Duin dat in 2013 wijlen ging. Op 8 maart van datzelfde jaar maakten wij voor het eerst melding van het voorkoken van de parlementaire enquête naar financieel gefoezel in de bouwwereld in 2002. Daarbij werden allerlei bouwbazen, bouwbonzen en polletieke hotemetoten die op het lijstje van de Kamercommissie van Marijke Vos prijkten voorbereid op hun zweetuurtje. Wat ze wel moesten zeggen, wat zeker niet en hoe ze dat moesten doen. Drill before the grill. We hebben bij juf Marijke nog geïnformeerd of ze op de hoogte was van die drill, maar geen sjoege (3). Misschien was dat ook wel onderdeel van de cursus. Prettige zondag nog. Houdoe.

(1) Voor de historische tekst betreffende het paard van ome Loeks is het aan te bevelen om even routineus te goegelen.
(2) Zie voor bedoelde “values” het artikeltje “Stand up comedian” van vorige week zondag.
(3) Zie voor het bewuste mailtje aflevering 18 van de serie “Verdacht geknerp rond de Terp” dd. 2 april 2007.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 277

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch