Meer Europa

Hits: 348

vrijdag 5 oktober-2012
Het zal de marktfetisjisten van de Groene Democraten van de Arbeid wel goed doen, die nieuwe krachtige stoot tot verdergaande Europese eenwording. Natuurlijk moeten we meegaan met de golven van de tijd, modernisering is noodzaak. De markten hebben belang bij zekerheden en alleen modernisering kan ons die bieden. Stilstaan bij anachronismen als arbeidsrecht, sociale zekerheid, gemeenschappelijke voorzieningen brengt ons niet verder. Nee, grijp de kansen die geboden worden. Zo ook wat Europa betreft: meer is beter. Gelukkig een nieuw plan voor een sterk Europa.
De dwang tot bezuinigen op sociale kosten die tot nu toe alleen bij de crisislanden (Ierland, Griekenland, Portugal en binnenkort Cyprus, Spanje, Italië met in de wachtkamer Frankrijk) is opgelegd moet nu gewoon voor alle lidstaten gaan gelden. Met de (ongekozen) Europese Commissie als bewaker van dit nieuwe “sociale” contract.
In de laatste regel van het ontwerp van de nieuwe regeling wordt nog even snel gesteld dat er “sterke mechanismen voor de democratische legitimiteit” moeten worden gecreëerd. Eh, nee voor ons niet in den Haag of gewoon op straten en pleinen, maar in Brussel. Dat zal vast niet op bezwaren van “onze” politici stuiten, we moeten allemaal toch iets inleveren voor het Europese project van de vrije markt?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 348

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch