Scherpschutters (001)

03 april 2017
Hits: 248

woensdag 12 mei-2010
Heel Den Haag schijnt te sidderen. Nee, niet voor de crisis. Dat is voor het gewone volk. Nee, het gaat om de gevolgen die het gevalletje Jack de Vries zal hebben. De mannetjesmaker van het CDA en Afghaanse containerwipper zou de deur hebben open gezet voor het Haagse journaille om ook eens wat roze licht te laten schijnen op andere scherpschutters in het polletieke wereldje. Tot nu toe praktisch not done en mochten er zich al aarzelend sexberen op de weg wagen, dan werden ze er door allerlei overheden wel afgereden. Neem bijvoorbeeld Ad Melkert. Werd in verband gebracht met de echtgenote van een VVD-wethouder. De paarse gedachte in extremis, maar echt duidelijkheid over dat gevalletje is er nooit gekomen. Wel over Adje's voorkeur voor leer en het kletsen der zwepen, maar op het oog heeft dat zijn verdere internationale carrière nooit geschaad. Of hij daarbij wordt gedwongen om keurig in de pas te lopen van een of andere snuffeldienst die wat leuke lichtbeelden heeft verzameld blijft de vraag. Datzelfde geldt overigens voor Jack, wiens hopsgedrag al lang bekend was bij de MIVD en haar grotere broers en mogelijk een rol heeft gespeeld bij de onderhandelingen over de JSF.
Trouwens, hoe delicaat zijn onze snuffeldiensten niet omgesprongen met Neel Kroes nadat ze door een paar OT-smurfen al cleanend was waargenomen met een van de Langenbergjes?
En wat is er waar van het verhaal dat Guusje Terhorst met een collega aan het kroelen is geweest en dat ze daardoor haar eventuele toekomst als burrie van Amsterdam wel kon vergeten? Of de story dat een aangifte van een mevrouw uit Capelle versus Jan Peter Lullo nooit het daglicht heeft gezien, terwijl hij zich toch volgens deze mevrouw hetzelfde gedragspatroon had aangemeten als zijn roemruchte voorganger Ruud Lubbers?
Kortom, kom maar op met die beren. Wij zijn er klaar voor.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 april 2017
Aantal keren bekeken: 248
Scherpschutters

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch