De aanbidding van de gouden Pekingeend (004)

25 maart 2017
Hits: 569

woensdag 13 februari-2008
Tot nu toe hebben wij ons bij de jacht in de China Valley beperkt tot het afschieten van een buitje lichte hagel in de richting van bestuursvoorzitter Hanja Wegmaaien. Maar vandaag zetten we eens een lichtbakkie neer bij het hol van een ander interessant bestuurslid: Lambert (zeg maar Bert) Kranendonk. Uit Baarn. Gabber van plaatsgenoot Tino van Tielraden. Een van de fluitblazers in het Ahold-schandaal, die zich ook een warm plekje in het Valley-bestuur heeft verworven.
Vriend Bertje heeft in die lieflijke gemeente een alleraardigst pandje onder zijn kont. Trok hij samen met zijn vrouwtje in juni 2005 binnen voor ruim 1 meloen met een hypootje van 1.250.000 meloen. Er was een dissonant: geen zwembad. Maar kortgeleden hebben de Kranendonkjes een aanvraag de deur uitgedaan. Dus nog effies en ze kunnen op hun eigen erf ook eens lekker rondbadderen na de dagelijkse beslommeringen.
Waar die beslommeringen uit bestaan? Nou Bert is zo'n beetje de geestelijke vader van de pakembeet voor zo'n 250 meloen in Spaarnwoude geplande China Experience. En zit waarschijnlijk daarom qq. naast Hanja en de rest van de bemanning in de cockpit van de Stichting China Valley. Het promotievehikel dat gevulde Chinese zakenlui naar Nederland moet lokken. Met poen van Schiphol, een paar stenenstapelaars, een paar provincies, een paar steden, het ministerie van EZ en de Kamer van Koophandel. Sterker nog, Bert is zo begaan met het lot van die o zo prijzenswaardige Stichting dat ie bereid was zijn pandje in Baarn ter beschikking te stellen als statutair adres van China Valley. Nadeel is misschien dat je een heule stoot extra post door je gleuf krijgt en Hanja en haar gevolg bij jou komen badderen als het mooi weer is. Maar je houdt wel de vinger aan de Chinese pols.
En da's niet alleen van promotioneel maar ook van zakelijk belang. Want op het adres van Bert is ook een kleine file BV's gevestigd, waaronder China Valley Concept BV en China Experience Park Holding BV. Lekker makkelijk. Als er een paar appels uit de promotieboom van de Stichting pleuren, dan rapen de BV's van Bert die op. Vestzak, broekzak? Ja, en? Mogen we asjeblieft? Na al dat rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan? Dacht het wel. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Aantal keren bekeken: 569
de aanbidding van de gouden Pekingeend

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch