Skip to main content

Vertrouwen

zondag 24 juni-2012
We weten allemaal dat het bedrijfsleven het beste voor heeft met de wereld en de mensheid. We weten ook allemaal dat de economie niet zonder groei kan. We worden voorgehouden dat onze politici zulke aardige gewone mensen zijn, die echt verstand hebben van de dingen. Uiteraard weten we dat ons sociale stelsel dringend hervormd moet worden. En we weten dat je het altijd kan googlen als je het niet weet. Ja, kennis is geen schaars goed meer, wij weten van de hoed en de rand en vertrouwen erop dat de wereld is zoals we weten dat die is. Er is immers geen alternatief, toch?

Helaas zijn er af en toe van die momenten waarop je even twijfels krijgt aan die goede bedoelingen van politiek, bedrijfsleven etc. Maar gelukkig wordt dat snel weggewist door actuelere en brandender zaken, zoals het afzakkend ondergoed van wie ook weer.
Neem nou het berichtje dat een kudde koeien in Elgin, Texas plots overleed. Niet in een slachthuis, maar op de grazige weide, in velden van sappig gras (soort: Bermuda). Dat sappige gras groeit er al een jaar of 15, sinds de boer het had ingezaaid met een “verbeterde” grassoort: Tifton 85. Die verbeterde grassoort bleek na 15 jaar echter cyanide te produceren en ja daar is geen koeienmaag tegen bestand. Andere boeren in de omgeving checkten hun gras ook en jawel. Momenteel wordt onderzocht of dat gras zichzelf “verbeterd” heeft, zonder menselijk ingrijpen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen