Ein Reich (021)

Oeoeoeoeoeps. Dat was effe schrikken. Dreigde daar ineens een populist van het zuiverste Italiaanse wijwater en EU-bestrijder minister van Financiën te worden. Paolo Savona. Dat kon de Brusselse junta nog net voorkomen. Even een dringend belletje naar de presidentiële gabber in Rome en hoppa Savona onderuit geschoffeld. In de hoop dat het daarmee meteen einde verhaal zou zijn voor de hele in de steigers staande populistische regering. President Mattarella had al een technocratische tussenpaus onder een tegel vandaan gehaald om een interim-kabinet bij elkaar te frutselen op weg naar de zoveelste nieuwe verkiezingen. U weet het, het feest ging niet door. Nog gekker, Savona werd minister voor Europese Zaken. Dus dat wordt in de nabije toekomst brullen geblazen in de Wetstraat. Wat was volgens de geruchtenstroom die naar aanleiding van de affaire op gang kwam de grootste steen des aanstoots op het stoepje van Savona? Wat dacht u van dit? Kwootje uit een van zijn boeken:

Duitsland heeft zijn mening wat betreft zijn rol in Europa niet veranderd sinds het einde van het nazisme. Het zal die alleen niet meer militair afdwingen. Met je vuist op tafel slaan heeft geen zin. Je moet een plan B voorbereiden om de eurozone te verlaten als je geen andere mogelijkheid ziet of daartoe wordt gedwongen. Het alternatief is om als Griekenland te eindigen”.

Als ie wijs is kijkt Savona vanaf nu elke dag met een spiegeltje onder zijn Italiaanse auto. Stay tuned (JP).

Ein Reich

  • Hits: 1029
Jacques
Nederland onderschrijft dat voor 100%. In tegenstelling tot Duitsland had Nederland niet het Verdrag van Versailles ondertekend en begon in Nederland in 1919 de wederopbouw van de Duitse Wehrmacht. Met de periode van 10 mei 1940 tot 14 mei 1941 even niet; de 'oorlog' met Duitsland. Het centrum van Rotterdam werd gebombardeerd, niet de werven en havens. Daarna ging de productie voor het Duitse oorlogsmachine gewoon door. Dienststelle Rüstungsinspektion Niederlande verstrekte de orders van de Duitse Wehrmacht aan de Nederlandse industrie. Op hetzelfde adres, Carel van Bylandtlaan 30, zat ook TNO en die piket een graantje mee en werd levensvatbaar. De bruine gloed is nog steeds niet verdwenen. Straks krijgt dit semi-overheidsinstituut een stuk koek om wapens te ontwikkelen ondanks haar slogan 'Innovation for life'. Miljarden te verhapstukken. Die ultracentrifuge is een Duits project. De oud-SS'er dr. A.E. Boettcher gaf de tekeningen aan onze professor Jaap Kistemaker.
Houzee.

Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch