Ein Reich (009)

23 mei 2017
Hits: 896

Een jaar geleden ging onze premier op zijn plaat. Dankzij een flinke pluk van zijn onderdanen die een asoverdrag met Oekraine niet zagen zitten. Ondermeer door de invloed die de neo-nazi's uitoefenen op het cabaretensemble van president Pietje Poro en diens premier Volody Groysman.
Na wat rek- en strekoefeningen van Mark Damesfiets en het wapperen met een lege bijlage ging de Tweede Kamer wat ongemakkelijk schuifelend akkoord. Wat moet je anders? En vandaag buigen de in de Eerste Kamer opgestapelde over the hillers zich ten lange leste over de ouwe blabla met wat nieuwe komma's en punten. De Damesfiets schijnt bij het CDA wat medestanders te hebben opgescharreld, dus nog even en Jan Roos kan worden bijgeschreven in het nationale verzetsboek. Dat het gedachtengoed van de Oostenrijkse stand-in van Charlie Chaplin in Oekraine vaste voet heeft gekregen nemen de ouwetjes kennelijk voor lief.
Mark's geloofsgenoot Verhofstadt, bij wie Mark zijn fiets stalt als ie in Brussel is, heeft gisteren binnen dit nazistische kader zijn zorgen geuit. Nee, niet over de toestand in Oekraine, maar in Bulgarije. De Maidanrapper heeft de ondanks wat tegenslag aangebleven premier van dat land, (ex-)mafioso Boiko Borissov (1), opgeroepen de extremisten in de nog maar net aangetreden coalitieregering naar huis te sturen. Dit naar aanleiding van een paar ongezellige persberichten. Zo zou vice-premier en de Sitting Bull van coalitiepartij Patriottisch Front Valery Simeonov naar eigen zeggen ooit een paar “grappige” foto's hebben geschoten bij een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Buchenwald. Verder zijn twee van zijn partijgenoten inmiddels op weg naar de uitgang na de publicatie van foto's waarop te zien is dat zij de nazi-groet brengen. Respectievelijk in een Parijs' museum en bij een Duitse tank. En dan is er nog de nodige eilie losgebarsten over een paar frisse uitspraken van staatssecretaris Balabanov. Die noemde vorige week Roma's en vluchtelingen “schorem” en “apen”. Daarnaast toonde hij begrip voor het naar hartelust aftuigen van voornoemde Untermenschen en politieke tegenstanders. In 2018 fungeert Bulgarije een halfjaartje als voorzitter van de EU en Verhofstadt ziet zijn geest al zweven. Vandaar zijn oekaze aan Borissov. Of ie ook epistels heeft gezonden naar buuf Merkel over de nazi-invloeden binnen haar Wehrmacht en aan de door hem gesteunde Pietje Poro en zijn nazi-miliciens weten we niet. Maar hé, je kan niet aan de gang blijven. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 8 van deze serie dd. 5 januari 2016.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 mei 2017
Aantal keren bekeken: 896

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch