Eijtje tik (006)

16 december 2015
Hits: 590

Hebbes. In aflevering 1 van deze serie rond de Utrechtse culturele koopjesjager Kees “Tutu” Eijrond legden wij ondermeer het volgende voor de eeuwigheid vast. Komt ie:"... Inmiddels zijn we een paar haltes verder en geniet Joris van zijn AOW en heeft Kees na een langdurig juridisch gevecht een hotel geopend in Lissabon. Een van zijn partners daar zou een van oorsprong Nederlandse koterkruiper zijn die de poten heeft genomen uit Canada toen het vuur onder zijn ballen even te heet werd”.Tot gisteren wisten wij niet hoe die koterkruiper heette. Nu wel. Dankzij noeste arbeid aan de overkant van de plas. Het gaat om Reeza Kanji N. Een spruit van een Amerikaanse vader en een Nederlands-Hindoestaanse moeder, die volgens ingewijden al in de jaren negentig een innige hopsverhouding met Kees had. Maar er zou ruzie in de restauratietent zijn ontstaan omdat er een Roemeense lover op het tapijt verscheen. Reeza zag een ménage à trois kennelijk niet zitten en vertrok naar Canada. Daar raakte hij toeval of niet intensief betrokken bij het runnen van een blote kontenonderneming die een enorm internationaal netwerk van pc-rukkers voorzag van schunnig kindermateriaal. Zwaar versleuteld. Net als dat van het Amsterdamse hofnarretje Robert Mikelsons (1). Door wie weten we niet, maar Reeza werd tijdig gewaarschuwd dat er smurfen onderweg waren om het netwerk op te blazen en hij trok aan zijn wufte stutten (2). Naar Lissabon. Om de ondertussen weer Roemeenloze Kees en de neef van meneer Hoek (3) te assisteren bij het omkatten van het Palaceta Santa Catarina in een op het oog deftig hotel. Heel gezellig allemaal en Lissabon doorklieven met je Smartje is hartstikke dolletjes, maar er moet ook gewerkt worden in Kees' imperium. Vandaar dat Reeza momenteel activiteiten ontplooit in Brussel. In het voor 3 meloen euro aangeschafte voormalige schaakcafé Greenwich, waar naast de geest van Margritte (rip) ook die van Giacometti-liefhebber baron Piet van Wayenberge (alive and kicking) voelbaar is (4).
Of Reeza nog gezocht wordt door de Canadese smurfen? Goeie vraag. Stay tuned.(1) Zie het kleine maar fijne serietje “Pedo in pasjesland” van december 2010.
(2) Vgl. de connectie Eijrond – Demmink. Wij suggereren niks.
(3) Bedoeld is Reindert Hoek, oud-directeur Stadsontwikkeling van ... Utrecht. Zie voor zijn Zwitserse connectie aflevering 1.
(4) Zie aflevering 10 van de serie “Zwijgen is voor de daders dd. 30 juli 2010. Daarin is sprake van de uitgebreide Giacometti verzameling van baron Piet. Of daar ook valserikken bij zitten van de Nederlander Robert Driessen onttrekt zich aan onze waarneming. In ondeugende kringen zijn ze in ieder geval ook als betaalmiddel in zwang.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 december 2015
Aantal keren bekeken: 590

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch