Skenes vanachter de coulissen (005)

zondag 12 juni-2005
Beloofd is beloofd. We gaan terug in de tijd.
In den beginne schiep George de 06-lijn en zag dat het goed was. Hij deed dat overigens niet alleen. Zijn visionaire kameraden waren respectievelijk zijn broer Harold, Henk Philipsen (voormalig autoverkoper, uitgekocht) en Bob Ebbens (voormalig colporteur, uitgekocht, nu achter het gaas wegens overtreding van artikel 141 van het Wetboek van Strafrecht).
Ebbens, alias Bob Toep, maakte zich in de jaren tachtig, begin negentig buitengewoon verdienstelijk door elke maand naar Zürich te rijden met zo’n 800.000 piek in zijn binnenzak.
Daar deponeerde hij de flappen bij de Amex Bank op naam van Silo SA.
Die stortingen vonden plaats in het kader van een royalty contract van zestig procent dat in elkaar was gehangen door de toenmalige voorzitter -Wolfsbergen- van de Nederlandse Vereniging van Fiscalisten in Den Haag. Het contract stond op naam van een mevrouw die het 06-ei zou hebben uitgebroed.
Bij dit soort bedragen ligt het voor de hand dat de FIOD nieuwsgierig wordt. Ook al omdat in die jaren de leiding van Teleholding zich nogal excessief manifesteerde met dure bolides, slemppartijen met tochtig gekleed vrouwelijk schoon en het snorkelen van snuifmeel in hoeveelheden die in Colombia tot overuren leidden. De fiscale speurneuzen waren met name op zoek naar wat meer gegevens over de mevrouw achter de Silo. Na intensief veldwerk kwamen ze erachter dat het om een jong hamlapje uit de YabYumstal van Theo Heuft ging. Bingo voor de FIOD die naar verluidt de famile Skene en gevolg verblijdde met een navordering van 17 miljoen piek. Moet je toch heel wat lijntjes voor aanleggen om dat terug te verdienen. Bijvoorbeeld -om eens wat te noemen- een beurslijn.
Daarvoor werden professor Arnold Heertje en journalist en p.r.-fenomeen Hans Knoop ingehuurd. De eerste fameus op het terrein van niet betalen en de laatste fameus vanwege zijn ambivalente standpunt ten opzichte van rijk geworden ex-SSers. Het moet voor beide inmiddels wat oudbelegen BN-ers toch een uiterst boeiende ervaring zijn geweest om in een hokje hun bandjes in te spreken, terwijl in het hokje daarnaast soms buitenproportionele dames kreunden en steunden ten behoeve van de ruimbemeten sexuele fantasieën van de 06-bellers. Maar het slijk der aarde vergoedt veel, zo niet alles.
Dat de geschiedenis rond de Silo-rekening geen al te fraaie indruk maakte op de Zwitserse autoriteiten hoeft nauwelijks betoog. Vooral omdat de Amex-ruif bij controle leeg bleek te zijn. Maar de nieuwsgierigheid van het lokale Openbaar Ministerie en haar lokale koddebeiers was gewekt. En George en zijn Zwitserse vertegenwoordigers moesten in de touwen. Stay tuned.

Skenes vanachter de coulissen

  • Hits: 375
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch