Smokkelwaar (002)

zaterdag 22 februari-2014
Dat kan toch niet! Gaan een slome duikelaar uit Israël en een of andere Britse sjacheraar militair materieel verkopen aan Iran! Goed, het gaat om onderdelen voor vliegende rollators als de F-4 en F-14 en het is alweer een tijdje geleden, maar het moet voor rechtgeaarde Nieuwsuurbelievers toch een onverklaarbare gebeurtenis zijn. Want die baarden in Teheran zijn toch de vijanden van Israël? En hoe zit het dan met die boycot van Iran?
Nou met die boycot zit het helemaal bingo. Je hebt er gewoon schijt aan als je denkt dat je er schijt aan kan hebben. En dat dacht die duikelaar. Naar verluidt ene Avichai Weinstein. En hij niet alleen. Het is namelijk moeilijk voor te stellen, dat hij zonder goedkeuring van hoge snuffelsmurfen en luitjes uit Bibi's junta allerlei rollatoronderdelen aan officieel Iran kan verpatsen. Bovendien is het niet voor het eerst. In 2002 was vriend Avichai samen met zijn zwager en een andere Israëlische ijzerwarenhandelaar al betrokken bij het wegfrommelen van een hoopje gevechtswagens en in 2003 bedacht hij de ayatollah's met een partijtje F-4 onderdelen en wat Hawk-raketten. Normaliter had hij het lot moeten delen van een gozer als Nahum Manbar, maar Avichai werd nooit op zijn keppeltje gespuugd, dus dan weet je het wel (1).
Overigens kost een dergelijke goedkeuring over het algemeen poen. En daarmee zijn we weer thuis. Oftewel in de Iran/Contra-affaire uit de jaren tachtig. Toen was het geheime Joint Committee for Iran-Israël Relations actief, dat honderden meloenen verdiende aan het stiekeme verhandelen van wapentuig aan het met Irak in de slag zijnde Iran. Dat op bevel van toenmalig premier Begin samengestelde comité bestond oorspronkelijk uit de volgende vijf heren: David Kimche, Shmuel Morieh, Uri Simchoni, Moshe Hebroni en Rafi Eitan. Alle vijf afkomstig uit snuffelsferen, al dan niet militair. De meloenen die bij elkaar werden gegraaid verdwenen voor een deel naar de buiten Israël gehoede spaarvarkens van de direct betrokkenen en de top van de Likud-partij.
Een ander deel werd gebruikt voor het planten van valse vlaggen, zwarte propaganda en meer van dat soort lekkernijen. Een berucht voorbeeld was de raid van de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLF op het Italiaanse cruiseschip Achille Lauro. Die raid kwam tot stand nadat PLF-leider Abu Abbas een flink aantal meloenen had ontvangen van een paar als Italiaanse mafiosi opererende Mossad-agenten en een van Abbas' intimi, Mossad-asset Mohammed Radi Abdullah, hem had aangespoord tot een spectaculaire actie. Om de Palestijnse zaak weer een kontje te geven. Bij die actie werd de in een rolstoel zittende Amerikaans-Joodse zakenman Leon Klinghoffer gekeeld en te water gegooid. Afschuw alom over deze Palestijnse gruweldaad. De Joint Committeeleden staken stilletjes hun duim in de lucht (2).
Hebben Avichai Weinstein en zijn kornuiten tegenwoordig ook te maken met een dergelijk comité?
Zeg er eens wat van. Stay tuned.

(1) Zie voor Manbar het tweede deel van “Tromgeroffel rond Iran” dd. 6 november 2011. Daarin komt ook de chemie aan bod tussen Nederlandse neusjes en hun Britse en Israëlische collega's.
(2) Vgl. het boek “Profits of War” (Sheridan Square Press Inc., New York, 1992, ISBN 1-879823-01-2) van Joint Committee-lid Ari Ben-Menashe.

Smokkelwaar

  • Hits: 205
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch