Likkertjes (003)

03 april 2017
Hits: 292

maandag 17 oktober-2005
Kijk, wij wisten het met zijn allen al. Maar er zijn altijd van die diehards die een hoge pet op hebben van de firma Bush & Blair Limited. Ondanks alle bewijzen dat deze Angelsaksische onderneming net als die van Adolf indertijd zelf een paar stories in elkaar heeft gefrutseld om een excuus te hebben voor de oorlog in Irak. Staat hier zo’n geweldige oetlul van een Van Balen nog te roepen dat het Saddam zijn eigen schuld was. Had ie maar moeten voldoen aan de VN-resoluties. Wat nou VN-resoluties?!! Dit weekend is voor de zoveelste keer gebleken dat de firma B & B gewoon schijt had aan wat er in de Kofi-corner gebeurde.
Er is namelijk weer een geheim Downingstreet-memo opgedoken. Dit exemplaar dateert van 30 januari 2003 en is van de bevende hand van Michael Rycroft, de privé-secretaris en buitenlandadviseur van meneer Blair. Aanleiding was een telefoontje van meneer Bush waarin hij aan zijn mede-firmant mededeelde dat hij van plan was na Irak ook Saudi-Arabië, Pakistan, Iran en Noord-Korea naar de strot te vliegen. Omdat die landen in zijn verwarde optiek ook bezig waren met de aanmaak en de verspreiding van massavernietigingswapens. Dat was dus twee maanden voordat de voor Saddammeke fatale VN-resolutie werd aangenomen. Hé, Van Balen, ben je wakker?
Dit memo liegt er niet om, maar is daarnaast een bewijs dat firmant Bush dezelfde megalomane trekken vertoont als zijn grote voorbeeld uit de jaren dertig, veertig van de vorige eeuw. De grote suikeroom van het Bush-imperium. Meneer Bush moet wel een groot aandeelhouder van ProRail zijn. Anders kan je niet zo formidabel ontsporen. Want om aan te kondigen dat ie ook de Saudi’s en de Paki’s te lijf wil gaan is niet van deze wereld. En wij maar denken dat dat zijn trouwste bondgenoten zijn.
Mocht die malloot echt zijn plannen willen uitvoeren - en waarom niet? - dan zit ie wel met een probleempje. Hij heeft bij de geplande uitbreiding van zijn Lebensraum in het Midden-Oosten meer draagvlak nodig. Meer bondgenoten. Naties die hem blindelings volgen, of ie nou staat te liegen dat ie groen ziet of niet. En waar kan ie dan beter terecht dan in Den Haag, de stad van de likkertjes? Waarom denkt u dat Henk Kamp anders zo graag die kruisraketten wil op die fregatten? Voor crisissituaties? Waar dan? Toch niet voor de kust van Bergen aan Zee? Of op de rede van Urk? Tuurlijk niet. Henkie heeft ze nodig om de firma Bush & Blair Ltd. van dienst te zijn. In de Golf van Oman, de Gele Zee, de Rode Zee, de Baai van Maracaibo. Roept u maar. Henkie likt, Bush beschikt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 april 2017
Aantal keren bekeken: 292

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch