Skip to main content

Tussen krib en oliebol (001)

02 april 2017

zaterdag 27 december-2014
Je hebt vaak de neiging. Om te denken dat er in deze tijd van het jaar geen mallemoer gebeurt. Foutje. Wat denk je bijvoorbeeld van deze? De provider van de Curacaose Knipselkrant kreeg net voordat de bevalling van Maria werd herdacht een herderlijk schrijven van het vervaarlijke beftrio Sulvaran, Peterson & Eustatius. Daarin eisten de heren dat de site van het verzamelblaadje uit de lucht werd gehaald, omdat het hun befkantoor beschuldigde van al wat mooi en lelijk was zonder dat fatsoenlijk te onderbouwen. En dat was naar hullie's inzien in strijd met de wet. De provider bleek over weinig kraakbeen in de knieën te beschikken en trok de Knipselstekker eruit. Vinden wij allemaal niet zo deftig, want een beetje befkantoor met ballen schiet niet op de pianist i.c. de provider, maar sleurt zijn tegenstander voor de kadi. Hoe dit zij, Knipselkrant zag zich gedwongen over te stappen naar een andere pianist. En die zorgde er meteen voor dat een ingezonden stukkie van Chris van Assendelft van Wijck zijn plekje kreeg. De voormalige stenenstapelaar bleek eerdergenoemd staaltje stekkertrekken nog zo gek niet te vinden. Met name omdat de Knipselaars er niet voor hadden teruggedeinsd om een door de vuilnisbakkengrutter Nardy Cramm van de spookfirma Curieus en Shoarma aangelegd dossier over de “criminele wandaden” van Van Assendelft van Wijck op de site te slingeren. De daarin vermelde “feiten” hielden geen van alle stand voor de respectievelijke kadi's, maar uiteraard hing in hun jurk een doordringende walm van corruptie. De reactie op Chris' stukkie was zoals te verwachten viel. Misschien wordt het voor de redactie van de Knipselkrant eens tijd om naast onze series “ABC-tje” en “Wiels on fire” ook “Antillen vice versa” bij haar rijtje interessante blogs te introduceren. Al was het alleen maar om een alternatieve methode van hoor en wederhoor toe te passen.
Nog iets gezelligs. Gaat over Mikkel Saakashvili. Het bij ons ook zo populaire voormalige staatshoofd van Georgië. Zijn opvolger heeft een paar dagen geleden Mikkel voorzien van een nieuw etiket. Hij gaat nu door het leven als Georgisch staatsvijand numero uno. Reden: De stropdassenvreter heeft in het recente verleden de Georgische soldaten opgeroepen te drossen en zich aan te sluiten bij het Oekraiense leger cq. de internationale milities die het land rijk is. Berichten dat deze presidentiële maatregel is verwerkt in de kersttoespraken rond Terneuzen hebben ons nog niet bereikt. Ligt mogelijk aan de dienstregeling van de NS, die schielijk is aangepast op de verwachting dat er wel een millimeter sneeuw op de bovenleiding terecht zou komen.
En nu we toch in Kiev rondneuzen even iets vrolijks over een gabber van Mikkel, Oleksander Turchynov. Na de nazi-coup tot Oekraiens interim-president verheven. Vorige week heeft zijn opvolger, chocogarch Poro, Oleksander benoemd tot opperhoofd van de National Security and Defense Council (NSDC). Nog zo erg niet misschien, maar een paar dagen geleden heeft de Oekraiense landdag de bevoegdheden van die Council uitgebreid. Ollie en zijn Tom Poezen houden van nu af aan toezicht op het leger, de binnenlandse speurneuzen, het smurfenapparaat en de anti-corruptie-eenheden. Vooral dat laatste is ironisch te noemen. Als toenmalig hoofd van de Binnenlandse Veiligheid kreeg hij namelijk in 2005 te maken met het corruptieschandaal rond première Yulia “Vlechtje” Tymoschenko. Wat Ollie aan bezwarende documenten te pakken kon krijgen gooide hij als de sodemieterijski in de open haard. Niet dat het zo bar veel hielp, maar het geeft wel aan hoe laat het met Ollie is. En dat de NSDC bij hem in bekwame handen is.
Oh, daar komt nog een overgebleven plofboutje aanzweven. We stoppen ermee. Hasta mañana. Denk om de ballen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Tussen krib en oliebol