Skip to main content

Mark Thatcher en de coup in Equatoriaal Guinea (004)

25 maart 2017

vrijdag 27 augustus-2004
Tijdens het chique feest dat Mark tijdens kerst 2003 gaf was ook Ma Thatcher aanwezig, evenals zo’n zeventig vooraanstaande gasten. Een deel van hen was betrokken bij de ‘posh’ couppoging. Nee, niet zelf, uiteraard niet; maar als financier of beter gezegd: aandeelhouder. Als de coup slaagde zouden de ‘investeerders’ grote geldbedragen en lucratieve oliecontracten als tegenprestatie ontvangen. Reeds eerder meldden we dat Lord Archer met 100.000 pond sterling deelnam, Mark Thatcher zou voor 300.000 pond sterling hebben ingetekend. Het totale kapitaal dat was ingelegd bedroeg zo’n 5 miljoen dollars.
Geen kattepis, maar Equatoriaal Guinea pompt per dag zo’n 350.000 barrelolie op, goed voor zo’n 500.000.000 pond sterling per maand. De verwachting is dat dit zal stijgen tot 750.000 barrel per dag. Kassa. De drie belangrijkste investeerders in de olieindustrie aldaar zijn: Exxon Mobil and Chevron Texaco en het in Dallas Texas gevestigde Triton Industry, tezamen goed voor een investering van 5 miljard dollars. Een aantal van de directieleden van Triton behoorden tot de eerste financiers van de presidentscampagne van G.W. Bush toen deze nog gouverneur van Texas was.
Met opduikende namen uit het netwerk van Mark Thatcher komt het schandaal van de geplande coup in Equatoriaal Guinea via vooraanstaande leden van de Britse Conservatieve Partij in de wereld van de hogere regionen van het Britse establishment. Zo heeft ene James Kershaw eieren voor zijn geld gekozen en informeerde de ZuidAfrikaanse politie over het bestaan van de Wonga Lijst, waarin de namen van alle ‘aandeelhouders’ van de couppoging staan. De naam van Kershaw was genoemd als de betaalmeester door enkele in de bak zittende huurlingen. Hij werkte als boekhouder voor het bedrijf van Simon Mann: Logo Ltd. De naam van dit bedrijf lijkt angstvallig veel op bij 't op de Maagdeneilanden gevestigde Logo Logistics. Het bedrijf dat eigenaar zou zijn van de Boeing 727-100 Cargo 22-B waarin de huurlingen naar Guinea vlogen. Een bijzonder soort vliegtuig overigens, waarvan er slechts 8 bestaan. Speciaal aangepast voor missies van de Nationale Garde van de VS en vroeger in gebruik bij het 201st Airlift Squadron District of Columbia National Guard.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Mark Thatcher en de coup