Skip to main content

Effe op een rijtje

19 december 2016

Andrew McCabe was de FBI man die het “onderzoek” naar Hellary leidde. Vreemd onderzoek want er was geen “Grand jury” samengesteld en er mochten geen dwangbevelen of search warrants worden uitgeschreven. Alles was op basis van vrijwilligheid. Dat was de uitkomst van het “landingsbaan” overleg tussen Bill C. en de minister van Justitie.
De te verwachten conclusie: niks verwijtbaars gevonden, wel wat achteloos met geheim materiaal omgegaan, maar verder echts niks te zien, gewoon doorlopen maar.

Twee dagen geleden publiceerde Wikileaks wat achtergrondmateriaal over die McCabe. Zo bleek dat drie dagen nadat dat FBI onderzoek was geopend er een bedragje van 675.000 dollar werd overgemaakt door Terry McAuliffe, oud makker in het kwaad van ene Bill C. ten behoeve van de politieke aspiraties van mevrouw dr Jill McCabe, echtgenote van Andrew. Hellary was een van de fundraisers voor de campagne van Jill. Aardig toch, die inzet van Hellary.
Zoals gezegd vond Andrew niks, maar na dat wikilek kan ‘t zomaar zijn dat Andrew van corruptie wordt verdacht. Hellary of Bill uiteraard niet.

Toeval of niet, plots komt daar de oude laptop van Hellary’s adviseur en oude boezemvriendin Huma Abedin in het nieuws, waar blijkbaar 10.000 emails op staan die of gewist waren van Hellary’s webserver, of niet onderzocht mochten worden. Er was immers sprake van “vrijwilligheid” van de zijde van Hellary bij dat FBI onderzoek. De vraag is of Huma die emails had bewaard als reddingsboei, er was nogal sprake van plotselinge overlijdens in de sociale omgeving van Bill en Hellary. Allemaal mensen die teveel wisten. Probleem voor Huma is dat er een overtreding van de spionage wetgeving lijkt te hebben plaatsgevonden. Staatsgeheimen op een privelaptop, dat kan lastig worden.

(Overigens blijkt Obomba ook een prive email adres gebruikt te hebben in zijn correspondentie. Hij loog dus toen hij verklaarde uit de pers te hebben moeten vernemen dat Hellary een prive email adres gebruikte toen ze minister was. Huma had echter, zo bleek al eerder, copieen van emails van Barry O. en Hellary. Mails van en naar prive email adressen, maar met een zakelijke inhoud.)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2016