Skip to main content

Antillen vice versa (035)

25 februari 2017

dinsdag 31 december-2013
Nondeju. Hebben die drie Antwerpse koophandelkadi's en die OM-jurk misschien even zitten te snurken bij de behandeling van het faillissement van Christiaan van Assendelft van Wijck? Je zou het bijna geloven. Naar nu pas blijkt staat er namelijk in de Belgische wet, dat alleen een stichting met een humanitaire grondslag zaakvoerder kan zijn van een CV. En die grondslag ontbrak aan de Curacaose Vita et Pax. Een door Van Assendelft van Wijck in het leven geroepen en beheerde SPF, die op een bijzondere algemene vergadering van 1 augustus 2011 de rol van zaakvoerder bij de CV Vitae Nouveau overnam van Viviane Verhoeven (1). Aan de hand van voornoemde clausule zou het OM in Antwerpen een hoger beroepje overwegen. Althans volgens een vers artikel van het Curacaose persbureau, dat verder vol staat met een zootje door de voortreffelijke speurneus Nardy “Clouseau” Cramm bij elkaar gesprokkelde ouwe meuk uit het Curacaose Knipselvodarchief. Mocht het OM inderdaad daartoe besluiten en gelijk krijgen dan moet de boel bij Vitae Nouveau dus worden teruggedraaid naar de situatie van voor 1 augustus 2011 en is Viviane Verhoeven dubbel de klos. Als vennoot en zaakvoerder. Dat kan nog leuk worden.
Nu we het toch over Viviane hebben: Op 26 september jl. is haar eigen CV de Antwerpse bietenberg opgegaan. Oftewel failliet verklaard. Dat zal haar zeker hebben gestimuleerd om op 13 november curator Kristiaan Patroons eens te verrassen met twee vileine A4-tjes over haar voormalige geliefde (2). Juridisch helpt het geen reet, maar je kan in ieder geval je gram even kwijt.
O ja, en dan had onze curator ook nog de beschikking over een confidential and privileged document van 18 pagina's dat ene meneer H. de Groot over de geschiedenis van Vitae Nouveau in elkaar zou hebben geflanst ten behoeve van Nardy Cramm's spookachtige speurvehikel Curiel & Sharma. Gedateerd op 10 mei 2013! En wanneer ging Vitae Nouveau zeilen? Begin oktober van dit jaar. Denkt u nou ook wat wij denken? Grappig hè? Stay tuned.

(1) Zie aflevering 34 als u er even niet meer uit komt.
(2) Idem

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Antillen vice versa