Skip to main content

Een legostukje van 9/11 (012)

20 juli 2016

Zware bevalling. Vederlichte baby. Weinig nieuws in die befaamde geheim gehouden 28 pagina's van de Amerikaanse parlementaire enquête over de Saudische betrokkenheid bij 9/11. In wezen wisten we alles al. Mocht u toch nog zelf even van uw Specsavers gebruik willen maken vindt u de hele zwik in dit artikel terug. Wat wist een woordvoerder van het Witte Gekkenhuis gisteravond te boeren? Dat de CIA tot de slotsom is gekomen, dat de oliejurken uit Ryadh en omgeving geen rol hebben gespeeld bij het optreden van Bin Laden's Flying Circus. Nog een kwootje toe. Komt ie:

Het bevestigt wat we al lange tijd dachten: Saudi Arabië is niet medeplichtig aan de aanslagen”.

Ongelooflijk. Nou ja, ongelooflijk. We hebben net gelijksoortig gelul rond haar van Clinton achter de rug. Die had wel degelijk staatsgeheimen op haar onbeveiligde privé pc gestald. Ze waren haar bezorgd door een postbode van de firma g-mail. Alleen daarom al had ze met een rotgang voor de kadi gesleurd moeten worden. Maar na een babbel met geile Billy en een welwillend knikje van FBI hoofdman James B. Come(d)y besloot advocaat-generaal Loretta Lynch Hellary's onvergeeflijke activiteiten af te doen met de term “slordig”. Vervolgen? Are you nuts? Die twee gevalletjes bij elkaar bevestigen overigens wat wij al lang dachten: inlichtingendiensten zijn vehikels die ten dienste staan van de 1 procent en zijn aanhang. Niks meer, niks minder.
Nog even in de nastoot. Zoals de aandachtige lezer al heeft opgepikt is een van de Saudi's die in de 22 pagina's een flinke beurt krijgt ene Omar al-Bayoumi. Iemand die bij ons op 13 april 2012 al eens in dezelfde context voorbijkwam in aflevering 7 van de reeks “Deuss en de Ruskies (1). Zij het, dat wij daaraan nog een extraatje toevoegden. Omar was namelijk lidmaat van de Mount Kenya Safari Club. Eind jaren vijftig opgericht door de Amerikaanse olieboer annex luxe stenenstapelaar annex casino eigenaar Ray Ryan, Hollywoodster Willam Holden en de Zwitserse financier Carl Hirschmann. Ryan koos in oktober 1977 onvrijwillig het luchtruim en keerde kort daarna samen met duizenden stukjes van zijn auto op aarde terug. Daarmee werd een oude rekening vereffend door mafioso Marshall Caifano, die bij het pokeren door Ryan werd gepiepeld voor 60.000 groene flappen en vervolgens door een valse verklaring van Ryan tijdelijk wat krap behuisd raakte.
Mount Kenya Safari Club zag er in die jaren een stuk ruimer en ook deftiger uit en verschafte onderdak aan lieden die op het oog van een hoger kaliber waren dan Caifano. In de beginnen hing er ouwe meuk rond als Winston Churchill, Lord Mountbatten, Bing Crosby, Bob Hope, John Wayne, Clark Gable en Walt Disney. Maar later kreeg de club een heel ander karakter. Toen Adnan Khashoggi in de jaren zeventig zijn entree maakte en de club de thuisbasis werd van topsmurfen, wapenhandelaren, diplomaten, louche bankers en aanverwante artikelen als prins Bernhard (rip), Henry Kissinger, Paul van den Boeynants (2), Ted Shackley (de latere gap van Johnny Deuss) en ... onze Flying Circus sponsor Omar al-Bayoumi. Lees en huiver. Dit zal u niet terugvinden in de 28 pagina's over 9/11. Prettig weekend. Stay tuned.

(1) Voor het verband met Neerland's trots Johnny Deuss lees ook aflevering 8. Komt na 7.
(2) Zie het artikel Irangate aan de Maas, nog uit de papieren versie van Kleintje Muurkrant (nummer 325 van 25 september 1998) en ook terug te vinden in het archief van de Morgenster.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 juli 2016
Een legostukje van 9/11