Een langzame dood?

21 december 2016
Hits: 529

Ooit, als achttienjarige, stemde ik -voor 't eerst- op de PPR. Groen en progressief. Later ging deze partij op in Groen Links en dus ging mijn stem opnieuw naar Ria Beckers. Ook opvolgster Ina Brouwer kon mij nog boeien, maar Rosenmöller had ideëen, die mijlenver afstonden van wat ik links vond. Denk hierbij vooral aan de toestand in voormalig Joegoslavië, waar Rosenmöller notabene de NAVO aanval op Servië steunde. Hierna, met Femke Halsema in de hoofdrol werd het al niet veel beter... Opnieuw steun voor de zeer dubieuze NAVO projecten. Om nog maar te zwijgen over de afkeer voor de SP en de toenadering naar de PVDA. Sap en Ojik waren natuurlijk de mokerslag voor Groen Links en eindelijk kwam er eens een persoon naar voren, die deze partij weer het oude linkse gezicht wilde geven: Jesse Klaver.
Maar ... het congres, dat vandaag 17 december plaatsvond en dat volgens de NOS zeer druk bezocht werd, gaf toch wel even een koude douche. Niet de partijleiding kon nu als schuldige worden aangewezen voor een veel te rechts of volgzaam beleid, maar de leden! (lees: kiezers)
Kennelijk was het simpele feit, dat iemand met Geenstijl connecties verantwoordelijk was voor het anti-Oekraïne verdrag al voldoende voor de Groen Links kiezers om de kant van Rutte te kiezen. De grafsteen voor links Nederland kan nu besteld worden. Wat erin gebeitelt moet worden is echter volstrekt onduidelijk. (Rob)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 december 2016
Aantal keren bekeken: 529

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch