Skip to main content

Alias Toxeira (003)

09 maart 2017
Hits: 493

maandag 19 november-2007
Michael Chernoy, de mecenas van The Intelligence Summit en dus ook een beetje van onze Iraanse baardenexpert Afshin Ellian, lieerde zich in de jaren negentig met ene Semyon (zeg maar Sam) Kislin. Net als Michael geen okselfrisse jongen. Volgens een FBI-rapport behoorde Sam tot de bende van Vyacheslav Ivankov, de grote baas van de Russische mafia in de Verenigde Staten en werkte hij samen met Babeck Seroush. Oorspronkelijk een Iraanse communist die de benen nam naar de Sovjet Unie toen de baarden hem op de hielen zaten. Na de machtsovername door Borrel Jeltsin werd Babeck een grote jongen in de smokkel van Kalashnikovs en vergelijkbare hebbedingen via zijn onderneming Trans Commodities Inc.
Daarnaast verdiende de firma nog de nodige pegels met het soppen en strijken van ondeugende meloenen uit het Russische wereldje bij Amerikaanse banken. Die terugkerende pegels werden vervolgens omgezet in aandelen in de snel moderniserende metaalindustrie. Babeck's rechterhand binnen Trans Commodities was overigens Arik Kislin, Sam's neef.
En nou nog leuker. Arik was ooit de eigenaar van de Gulfstream die dit jaar wat slordig aan de grond werd gezet in Mexico met bijna 4 ton snorkelstof aan boord. Dezelfde Gulfstream trouwens die in een eerder leven ondermeer verdachte baarden naar achteraf gelegen onderzoeksinstituten vervoerde om getest te worden op gevoeligheden.
Oh, btw, de Kislins sponsorren niet alleen het intelligence geneuzel van figuren als Jill Dekker en Afshin Ellian maar ook de politieke loopbaan van Rudy Giuliani. De heldhaftige ex-burgemeester van New York, die toevallig ook in Londen was toen daar de aanslagen in de metro plaatsvonden en nu de belangrijkste Republikeinse kandidaat lijkt te zijn om die ongelooflijke oliebol in het Witte Huis op te volgen. Hij is fijn. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 maart 2017
Alias Toxeira