Valse vlag (012)

donderdag 21 oktober-2010
Nog effies terugkomen op aflevering 11 van een paar dagen geleden. Daarin haalden we een matineus gesprekje aan tussen de stafchef van het Amerikaanse leger en een anoniem gehouden hoge pief van de Bill Clinton's regeringsclub. Ging over de mogelijkheid om een U-2 spionagekist zachtjes en laag over Irak te laten vliegen zodat Saddammeke wel het bevel móést geven om het neer te halen. Wat dan weer een goeie reden zou zijn om Saddammeke en de rest van zijn snorren om te trekken. Oftewel een regime change in Baghdad, die later met een paar geweldige kutsmoezen toch doorgang zou vinden om Irak onze democratie door de strot te wringen. Saddammeke zou massavernietigingswapens en draagraketjes in zijn schuurtje hebben verborgen en hij zou in het geheim rommelen met Captain Caveman. Allebei niet waar, maar dat maakte geen flaus aus.
Nou het lollige. Het afgeschoten ideetje van Clinton's anonieme hoge piet was kort voor de inval nog wel degelijk een optie! Toen George Wacko Bush eind januari 2003 zat te babbelen met zijn Britse gappie Blair kwam hij met de suggestie "een U2-spionagetoestel begeleid door gevechtsvliegtuigen en in de kleuren van de VN over Irak te laten vliegen". Als Saddam erin stonk en de U2 zou neerhalen zou hij de VN voor zijn ballen schoppen en de pineut zijn.
Was blijkbaar toch te link en om willens en wetens een piloot te offeren ging wat al te ver. Maar je kan toch zien waartoe dit soort criminelen in staat is.

Valse vlag

  • Hits: 321
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch