Bandstoten tegen Desi (011)

donderdag 14 april-2005
We naderen langzaamaan het einde van de Copa-rapportage over het Nederlandse avontuurlijke netwerk dat beginjaren negentig in verbinding stond met de zich momenteel voor het presidentschap warm lopende Bouterse. Nog even genieten en dan gaat het boek dicht. Adjudant Van Winsen:

“Josephus Th. W. (Jos, “Hakkebil”) Berk, geboren 19/6/1954.
Zoals reeds eerder vermeld zou Jos Berk samen met De Haas Eurohaas BV hebben opgericht.
Eigenaar van transportbedrijf Bexo Export te Zoetermeer. Hij zou zich behalve aan handel in verdovende middelen (hash) ook hebben schuldig gemaakt aan BTW-fraude. Andere vaste contacten van Jos Berk zijn Wilfried Tjon a Loi (voor cocainetransporten???), De Zeeuw, Kiers en Wil Weerheym-Baggerman. Hij zou met Fred Seitzinger bij een transport van 3 ton hash betrokken zijn geweest vanuit Marokko naar Nederland.
N.B. Berk heeft vroeger gewerkt bij Straver te Bleiswijk. Straver is degene geweest die op 12/12/1990 werd aangehouden in verband met een hashtransport van 3000 kilo.
Verder werd zijn broer Willebrand Johannes Marie (Willem) Berk, geboren 19/5/1946, op 28/11/1991 aangehouden in Engeland met in zijn bezit 250 kilo hash (netto 195 cannabis).
Een belangrijk persoon, die hier vermoedelijk op de achtergrond als coördinerend brein achter zou zitten, zou Ab Kiers zijn. Verder zou Wil Weerheym-Baggerman als intermediair gefungeerd hebben. Willem Berk reed in een vrachtwagencombinatie van het bekende bedrijf Westkust Transport BV, dat eveneens bekend zou staan grote partijen hash uit Marokko te halen door deze partijen te verbergen in bevroren groenten.

Jozinus Berend Gerard (John) van der Wel, geboren 31/7/1962.
Evenals diverse anderen (Fred Seitzinger) is John van der Wel iemand die het momenteel financieel zeer voor de wind gaat en dit graag laat blijken. Opvallend is echter wel dat hij zo’n twee à drie jaar geleden nog op behoorlijk zwart zaad zat. Een behoorlijk contrast met tegenwoordig. Als bron van inkomsten zou hij opgeven dat hij “in de textiel zat”.
Verder is bekend dat John van der Wel zich vaak beweegt in het legale dan wel illegale gokcircuit. Allemaal zeer vaag.
Een belangrijk gegeven is in ieder geval dat John van der Wel op maandagochtend 2/12/1991 werd aangehouden in de loods in Meern. In deze loods werden zeven mannen aangehouden met inbeslagname van 10 ton hash. Behalve John werden o.a. aangehouden zijn broer Jos van der Wel, Miloud el Guebli en Shane Erwich. Achter dit hashtransport zouden Henk de Zeeuw en Fred Seitzinger zitten.
Volgens het Sinus-team zou Miloud el Guebli, geboren 10/8/1962, Marokkaan, de tussenpersoon/intermediair van Piet Schneider zijn (tesamen met Kobus Lorse, een vast contact met Henk de Zeeuw en eventueel contact van El Guebli, ligt vermoedelijk een lijntje richting H.O. Rommy).
Vermeldenswaard is verder nog dat John van der Wel contacten zou hebben met de gokkoning Ger van Driel Vis
”.

Zo. Two down, two to go. Geinig hè, als je zo’n historische verzameling voorbij ziet trekken. En sindsdien is er het nodige gebeurd. Een heel stel ervan hebben inmiddels al eens kennis gemaakt met een wat benauwd hokje en een enkeling is verdwenen of onverwachts overleden. Time flies. Stay tuned.

Bandstoten tegen Desi

  • Hits: 696
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch