Skip to main content

Tussen premies en piraten (093)

28 februari 2017

woensdag 11 december-2013
Weet u nog wie Petertje Dijkmans is? Dat is een bef uit Bladel. Niet zomaar een loslopend beffie. Nee, nee. Petertje heeft er echt werk van gemaakt. Heeft gestudeerd in Tilburg, Cambridge en Cornell en is een van de windvanen van DijkmansBergJeths. Een befkantoor met buiten Bladel ook nog winkels in Eindhoven en Antwerpen. Dus je mag veronderstellen dat ons Petertje weet hoe de hazen lopen binnen zijn bedrijfstak. En hoe hij zelf moet lopen om niet in moeilijkheden te komen.
Dat laatste viel wat tegen toen hij als bef optrad voor Jos Lindhout in zijn titanenclash met verzekeringskolos ASR. Petertje bleek ineens een profijthaas te wezen, die zich in een later stadium van de zaak ontwikkelde tot een angsthaas toen het helmgras onder zijn pootjes begon te schroeien. Dat gras was aangestoken door Lindhout. Zijn toenmalige bef was namelijk met een uiterst suspect verhaal komen aanzetten, dat wij in aflevering 20 van deze serie al in extenso voor het voetlicht hebben gerost. Daarna kwamen wij in de afleveringen 58, 60 en 61 er nog eens stevig op terug. Wij vroegen Petertje persoonlijk hoe het nou zat en toen ie geen zuchie gaf, hebben we zelfs zijn warme deken verzocht om zijn doorgestudeerde neus eens in de affaire te steken. Nooit wat van de heren gehoord. Een verschijnsel dat wij steeds vaker tegenkomen en dat ons geloof in hoor en wederhoor ernstig op de tocht zet.
Hoe dit ook zij, de wind is inmiddels gedraaid in de zaak Lindhout versus ASR. Het eerste voorlopige getuigenverhoor zit erop en als we de geluiden uit de Utrechtse catacomben juist interpreteren was de eerste ronde duidelijk voor Lindhout (1). Vraag is welke informatiedragers in de tweede ronde van het getuigenverhoor de ring worden ingetrokken of anderszins een strafklacht voor hun staartje krijgen. Nou, Petertje Dijkmans zou zomaar het haasje kunnen zijn. Op 5 december jl. bood Lindhout hem nog een laatste mogelijkheid om openheid van zaken te geven. Op 9 december verliep de deadline zonder een kik uit Bladel. Dat wordt weer rennen Peet. Maar of het nu nog helpt... Wij denken van niet. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 90 dd. 14 november 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten