Vulkanebraaiers (001)

09 april 2017
Hits: 431

donderdag 19 januari-2012
En wij op 9 januari driftig een geintje maken, dat ze in Napels hun vulles beter in hun eigen vulkanische verbrandingsoven kunnen gooien dan in dat ding van Van Gansewinkel (1). Giert er over een aanpalend onderwerp ineens een serieus bericht voorbij. Geothermische bollebozen van de firma AltaRock Energy hebben een plan ontworpen om deze zomer zo'n 90 meloen liter water in een slapende vulkaan in Oregon te mieteren. Ze hopen, dat het dan snel en heet genoeg weer boven komt om daar via een stel turbines energie uit te peuren om een koppel teeveetoestellen en een magnetron aan de gang te krijgen.
Het projectje kost zo'n 43 meloen groene ruggen, maar zowel de federale overheid als particuliere investeerders waaronder Google zijn bereid om wat poen te schuiven. De omwonenden houden hun heart vast. Die zijn bang voor aardverschuivingen, aardbevingen en andere jolige grondspeculaties. Niet helemaal uit de frisse lucht gegrepen, want bij een experiment in Basel trilden er ook een stel theekoppies en verschenen er haarscheurtjes in een paar toiletten.
Mocht de poging van Altarock slagen, dan moeten wij als de sodemieterij kijken of we wat water in onze eigen slapende vulkaan tussen Harlingen en Vlieland kunnen pompen. Groene energie en lekker warm zwemwater voor de lievelingen van tante Lenie 't Hart. Wat willen we nog meer?

(1)  Zie Octopussy 414

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Aantal keren bekeken: 431
Vulkanebraaiers

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch