ABC-tje (006)

maandag 21 september-2009
En jawel. Er zijn opnieuw arrestaties verricht in het kader van de opruimingsweken op Bonaire. Zo is ene H.J. in een kruipruimte geperst en datzelfde gebeurde met Yvonne de Vries. De echtgenote van Willem van Wijngaarden die voor de buitenwereld aan de luchtslangen lag en elk dubbeltje moest omkeren. Verder bereikte nu ook de nog steeds in de VS verblijvende Ramonsito Booi officieel de status verdachte en zijn er hier en daar wat spulletjes in beslaggenomen, waaronder een boot, een paar dure blikken op wielen, een onvermijdelijke Harley en een Cesnaatje.
Dat laatste brengt zoete herinneringen naar boven aan een stukkie dat wij op 25 april 2005 de wereld inslingerden. Ging over de vliegende bromtol van Niek Sandman, een dikke Nederlandse gap van Bonaire's polletieke leider. Om bladeren te voorkomen een citaat:

"Op de late avond van 4 november 2003 crashte het toestelletje na een 'frame out' op het strand van Donkey Beach op Bonaire, niet ver van Flamingo Airport. Het blad Amigoe meldde toen:

Het tweemotorig toestel was gisteravond om kwart voor tien vanuit Colombia op de luchthaven van Aruba geland. Het had vlak daarvoor een patient naar Colombia gebracht en op Aruba twee ziekenbroeders afgezet. Even na elf uur werd de reis vervolgd naar Bonaire. Direct na het ongeval is de weg naar de wijk Belnem afgezet. De luchthaven kon gewoon openblijven.

Niek's in de Verenigde Staten geregistreerde prive-vehikel zou dus een op Aruba in ongerede meneer of mevrouw begeleid door twee Arubaanse ziekenbroeders naar Colombia hebben overgebracht en vervolgens zijn teruggekeerd. Verdere bijzonderheden ontbreken. Heel erg prive allemaal. En voor iemand die niet thuis is in Niek's wereld wat vreemd. Vreemd was ook dat er geen persfotografen op de plek des onheils werden toegelaten. Maar dat kwam volgens een hotemetoot van Flamingo Airport omdat het toestel een paar hoogspanningsdraden had geraakt. Zonder overigens vlieger Hans van Geijn te roosteren. Hij bleef zo goed als ongedeerd
".

Niek was zelf in de jaren tachtig al eens gecrasht bij een save and loan-schandaal. Kostte hem naar verluidt een kleine meloen dollar om hem buiten het Amerikaanse gaas te houden. Toegegeven, het heeft op het oog geen strandbal te maken met de huidige affaire. Maar het toont wel aan dat er in die contreien van ons Koninkrijk geen ene moer is veranderd. Smokkel van drugs, goud, corruptie en andere leuke dingen voor de mensen. Je zou er zo willen wonen. Stay tuned.

abc-tje

  • Hits: 397
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch