Lente (004)

01 april 2017
Hits: 335

vrijdag 14 december-2012
Kan het nog gekker? De USSA heeft na enige aarzeling nu toch Al-Nusra (aka Al-Qaida aka Al-Schijthuis) tot terroristische organisatie gebombardeerd. Hebben we het over de absolute voorhoede van het “vrije Syrische leger”, die ook al aktief was in Libië en na de overwinning de Al-Schijthuisvlag hees in Benghazi. Zoals eerder getoeterd kregen de baarden van Al-Nusra toen al modern Amerikaans wapentuig via Qatar en die spulletjes worden nu Syrië binnengeloodst via Turkije. Aangevuld met nieuw materiaal. Net zoals de Amerikanski’s indertijd in Afbaardistan deden om de Ruskies te verdrijven en we weten ondertussen waarop dat is uitgedraaid.
Het verheffen van Al-Nusra in de terreurstand bracht Moaz al-Katib in het geweer. Een voormalige belangenbehartiger van Gerrit Zalm’s nieuwe melkkoe (1) die blotebene door de USSA zelf naar voren is geschoven als Syrische oppositieleider. Moslimbroeder Moaz vond dat die Amerikaanse maatregel moest worden teruggedraaid, ook al stonden de ideeën van Al-Nusra haaks op die in het Witte Ziekenhuis. Alle groeperingen die in Syrië aktief zijn hebben tenslotte maar één doel: het verdrijven van dictator Assad. En wat daarna gebeurt dat zien we dan wel weer. Een ding is zeker: ondanks of misschien wel dankzij zijn langdurige studieperiode in het westen en zijn Syrische Shell-agentschap streeft Moaz ernaar om na het invallen van de lente van zijn land een echte moslimstaat te maken. Geen seculier cq. westers gedreutel meer, zoals onder Assad. Goed nieuws voor de naaste buurtjes dus.
Is trouwens niet het enige probleem dat zich tussen de bommen, granaten en Lex Runderkamp aandient. Elke Amerikaan die willens en wetens een erkende terroristische organisatie van wapens voorziet kan de petoet in zeilen voor maximaal 15 jaar. Dat wil zeggen, als het bewezen kan worden. Vandaar de U-bocht via Qatar bij de aanzet tot de Libische lente en nu de deetour via Turkije om hetzelfde natuurverschijnsel in Syrië over de brug te helpen. En mocht het onverhoopt toch nodig zijn dan is er altijd wel een of andere boerenlul te vinden die als “fall guy” kan dienen. Ook al heeft ie maar drie Kalashnikovs verpatst. Carry on. Stay tuned.

(1) Gisteren bereikte ons het vreugdevolle nieuws, dat Gerrit per 1 januari 2013 commissaris bij Shell wordt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 april 2017
Aantal keren bekeken: 335

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch