Remkes (006)

26 maart 2017
Hits: 434

woensdag 15 december-2004
Dat noemen ze debatten. Ratelt die meneer met dat valhelmkapsel en die ziekenfondsbril uit Capelle aan de IJssel dat ministers gerust hun ruzies op straat mogen uitvechten. Moet kunnen omdat het tijdens de paarse periode ook kon. Rare vrijbrief maar soit. Dus als Donner en Remkes met elkaar rollebollen over competenties is dat volgens die sprekende pop met die horrel oirbaar. Maar waarom vraagt dan niemand uit de Kamer-corral bijvoorbeeld of het juist is dat Remkes geen coördinator is geworden van het anti-terreurbeleid omdat ie te vaak alcoholische versnaperingen achteroverslaat? En dat ie ritmische oefeningen heeft gehouden met drie damesvan wie de achtergronden niet je dat waren (nee, geen kwartet voor zover wij weten). En dat de AIVD een deel van die vijfhonderd nieuwe agenten moet reserveren om Johan te behoeden voor verdere onverstandige escapades.

Waarom vraagt niemand dat? Waarom vraagt niemand zich af of een dergelijke “loose canon” eigenlijk wel de baas kan zijn van een ministerie dat zich in het brandpunt bevindt van onze schaduwgevechten tegen de baarden? Ter verdediging van onze eigen normen en baarden, pardon waarden. Hik.

Of is het adagium van de in 1995 overleden journalist Wim Klinkenberg “zet de meest chantabele mensen op de hoogste posten en je bent de baas in dit land” nog steeds valide?

Wat was dat ook weer met die secretaris-generaal van Justitie? En met dat Nederlandse koekoeksei dat in de nieuwe Europese Commissie is gedropt? Om maar eens een paar recente voorbeelden te noemen. Moet je nou echt een kale nicht zijn om dit soort vragen te durven stellen? Jezus! Mohammed!*

* doorhalen wat niet verlangd wordt.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 434

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch