Riool (025)

vrijdag 20 januari-2006
De Amsterdamse OM-superbef Leo de Wit heeft een ferm besluit genomen. In een absolute wereldrecordtijd (tien dagen) heeft hij het verzoek van Steve Brown om Leo van Rooijen, de creatieve geest achter de Hij/Zij Online-sites, te vervolgen wegens het publiceren van een artikel dat kant noch wal raakte en Brown schade berokkende en hem in de schiettent zette, naast zich neergelegd (1). Op grond waarvan weten we (nog?) niet. Maar stel dat - we noemen eens een buitenstraat - Kleintje Muurkrant zou hebben bericht, dat er een aanslag was gepleegd op superbef Leo de Wit en dat de kogel was blijven steken in het pakkie brood dat ie in zijn meeverende regenjas had gestopt. Had Leo dat dan ook weggewuifd? Of dat er een onverlaat zich in de Bijenkorf van éénhoog bijna in de nek van Geert Wilders had geworpen, ware het niet dat Geert net opzij stapte om een flesje peroxyde te laten inpakken door een verkoopster.
Of dat Willem Alexander aan een moordaanslag was ontsnapt, omdat ie op het moment suprême struikelde en in een kostbare watervoorraad van de Bosjesmannen lazerde.
Of heeft De Wit gedacht van: ach, wie leest nou in godesnaam zo’n website als Hij/Zij Online? En wie gelooft dat? Maar dan begeef je je toch op een buitengewoon hellend vlak als superbef. Wie gelooft in godesnaam nog dat Irak massavernietigingswapens had en ouwe neel was met Al Qaida? Of dat dat teepje van gisteren van Osama was. Of dat de jongens en meisjes van Henk Kruisraket zich niet zullen bemoeien met de Amerikaanse jacht op de Talibandoleros en Al Qaidazen in het zuiden van Afghanistan. Nou, een heleboel luitjes die zich nog dagelijks te buiten gaan aan het lezen van kranten in de overtuiging dat alles wat erin staat afgedrukt juist is en verder nog denken dat Philip Freriks in Delphi is geboren.
Brown heeft in reactie op het besluit van De Wit zich direct tot de top van het Amsterdamse gerechtshof gewend met het beleefde verzoek zijn zaak alsnog te laten voorkomen. Wat kan een mens meer doen? Stay tuned.

1. Zie voor de inhoud van het bewuste artikel noot 2 van aflevering 14 dd. 31/12/2005

Riool

  • Hits: 273
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch