Skip to main content

Koning Hypocriet

Hits: 437

vrijdag 20 februari-2009
Deze week konden we weer genieten van de onvervalste hypocrisie van de Vaderlandse politici; en dat met een Calvinistische zelfgenoegzaamheid die het ongetwijfeld goed doet in bepaalde Protestantse enclaves.
Vanwege de crises verkondigde ons aller JPB dat het kabinet zichzelf dit jaar geen loonsverhoging zou toekennen; misschien is het maar een verwaarloosbaar detail, maar als mijn geheugen mij niet bedriegt waren de dames en heren van het kabinet vorig jaar van mening dat zij recht hadden op 40% loonsverhoging!
Nu, zou het niet Godvruchtiger zijn die gehele 40% terug te storten in de Staatskas, en in de zin van het Calvinisme moraal, daar nog wat eerdere loonsverhogingen aan toe te voegen, inplaats van te verkondigen dat deze crises van ons allemaal offers eist?!
Waarom eist JBP niet dat er alleen Staats-steun wordt gegeven als alle contracten van top managers en bank directeuren beeindigd worden en wettelijk vastgelegd worden op de JBP norm?
Dat zou pas een mannendaad zijn; de AOW en de AWBZ aanpakken dat zijn pas kloeke mannendaden, maar in het eigen vlees snijden, ho maar!
Wanneer kondigt JBP een wet aan die het hedge fondsen onmogelijk maakt, als sprinkhanen het bedrijfsleven en daarmee de sociale harmonie en sociaal-economische evenwicht van bedrijven en het leven van werknemers op te offeren aan het snelle gewin van een kleine elite; of pensioenfondsen zoals het ABP verbied gebruik te maken van hedge fondsen?
Uberhaupt waarom betaalt Nederland een paar miljard teveel aan de EU dan Europese verdragen eisen?
Wie vanwege gebrek aan middelen bezuinigt op essentiele punten van de samenleving, zoals gezondheidszorg en onderwijs, en in de EU de toffe jongen uithangt die extra veel geld geeft, heeft zijn gezonde verstand ingewisseld voor brownie-points omwille van de carriere na zijn politieke loopbaan; althans, dat is de indruk die opeenvolgende generaties van politici van links en rechts in het collectieve geheugen hebben achtergelaten.
En dan is men in Den Haag nog verbaasd dat politici zo laag in aanzien staan en mensen navenant over hen spreken.
Als politiek en hypocrisie een synoniem van elkaar worden, regeert
Koning Hypocriet!

Klik hier om uw reactie toe te voegen