Don Leo op glad ijs (005)

07 mei 2016
Hits: 727

Waren ze allemaal maar zo. Als curator Ruudje Dekkers. We hadden nog maar net een mail bij hem in de gleuf laten glijden over Don Leo Geeris' overleden troetelkind “What UC is what you get” (zie gisteren)en daar kwam het antwoord al. Voor de heilige transparantie bij deze de tekst van zijn mail. Komt ie:

Als curator kies ik ervoor geen commentaar te geven, behoudens hetgeen is gesteld in het openbare verslag. In de loop van het jaar komt er een nieuw verslag.

What we saw was what we got dus. En dat betreuren we uiteraard. Leuke ezel om de brug over te jagen. Nu we het toch over treurnis hebben. Toen de Don de eerste tekenen aanschouwde van de naderende tsunami aan faillissementen stuurde hij eind september 2011 een dramatisch epistel naar vrienden en crediteuren.
Daarin zocht hij de oorzaak van zijn demise niet bij zichzelf of de instortende stenenmarkt. Nee, hij schoof die in de maatjes 44 van ene Michel Tersteeg. Stamoudste van de afdeling Juridische Zaken bij Amstel Lease. Pak een tissue en snotter even lekker mee. Komt ie:

Lieve vrienden en crediteuren,
Helaas na drie jaar strijd ben ik in het zicht van de haven alsnog gestrand. Met bijna alle crediteuren (tientallen miljoenen) had ik regelingen of oplossingen. Allen waren overtuigd dat alles beter was dan een faillissement. Minimaal tien procent en mogelijk dertig procent zou er te verdelen zijn. Nu alles in een stroomversnelling komt en de curatoren aan de slag gaan, zal er maar bitter weinig over kunnen blijven.
Hoe kan het faillissement toch nog gebeuren?
Amstel Lease had een vordering van 300K op Diependaal BV. Een vennootschap die ik in het kader van de beloofde investeringen, die helaas maar gedeeltelijk gekomen zijn, heb overgedragen aan 2SQR.
De waarde van deze vennootschap is zeker 20 mio euro. Amstel Lease heeft een proces aangespannen en volgens de advocaat van 2SQR gaat 2SQR die zaak verliezen. Maw Amstel Lease gaat die 300K altijd krijgen. Maar ik stond persoonlijk borg. Hoofd juridische zaken Michel Tersteeg heeft door rancune mijn faillissement aangevraagd. Amstel Lease gaat namelijk altijd haar geld krijgen. Amstel Lease wilde absoluut niet op de uitslag van het proces wachten en riep dan ook nu de borg in. Amstel Lease kwam met voor miljoenen steunvorderingen aanzetten. Crediteuren met wie ik allemaal afspraken heb. Dus geen steunvorderingen. Amstel Lease, dochter van de ABN Amro, heeft zelf staatssteun en gaat dan zo met haar cliënten om.
Op de zitting ben ik zonder advocaat gegaan, daar ik deze zaak wel alleen aan kon. Had namelijk ook iemand die de vordering wilde overnemen. Maar Amstel Lease wilde maar een ding: mijn faillissement.
Voor mijn vrouw, mijn kinderen, mijn familie, mijn werknemers, mijn crediteuren, mijn advocaten die meegevochten hebben, mijn vrienden die mij jarenlang moreel steun hebben gegeven, hiermee een HELE ZWARE TEGENSLAG die niet nodig was geweest.
Zo'n machtsbewust mannetje, mr. Michel Tersteeg, heeft nu zijn rancune kunnen botvieren. ONGELOFELIJK. ONGELOOFLIJK. Tersteeg int dadelijk de vordering en heeft dan nul verlies.
Onbegrijpelijk dat zoiets juridisch ongestraft kan blijven. ER IS NU ALLEEN MAAR VERDRIET.
Michel Tersteeg, hoofd juridische zaken ABN Amro Lease Utrecht.
0031653248646.
Wie heeft juridische ideeën of commerciële belangen bij Amstel Lease.
PS: mijn Bernadet is hierdoor helemaal ingestort.
Nogmaals dank voor jullie steun.
Leo Geeris
”.

Snik. En dan te weten, dat een power house als Boele Staal je beste vriend is. Inderdaad. Ongelooflijk. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 mei 2016
Aantal keren bekeken: 727
Don Leo op glad ijs

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch