Don Leo op glad ijs (003)

07 mei 2016
Hits: 679

Vraagje. Wanneer raakte Don Leo Geeris bezwangerd van enthousiasme voor de leverdialyse? Of liever wanneer rook hij letterlijk bloedgeld? Vinden we terug in dit artikel in de Volksfiets van 10 november 2003. De Don zag dus mogelijkheden in de ontwikkeling van het nieuwe Amerikaanse apparaat en zette L2BH op de wereld. U weet inmiddels hoe het daarmee verder is verlopen.
Het was overigens niet het enige innovatieve apparaat waarin hij wat muntjes stopte. Zo raakte hij wat verderop in de eeuw financieel betrokken bij de ontwikkeling van de ageviewer. Het controle apparaat voor jeugdige zuiplappen en dito kettingrokers dat door zijn zakengap Hendrik van de Hombergh (rip) in de markt was gezet. Eerst nog met additieve gebruikmaking van vettige vingerafdrukken bij de kassa, nu gewoon alleen met camera's (1).
En dan was er nog cTreatment. Een apparaat dat blessures te lijf gaat door bij de behandeling gebruik te maken van vrieskou. Of Don Leo ook daar brood in zag onttrekt zich aan onze waarneming, omdat wij jammer genoeg niet beschikken over een complete lijst van aandeelhouders.
Maar mogelijk is het zeker, want zijn vertrouwde zakengap Van den Hombergh was wel degelijk prominent aanwezig in de stuurhut van de Waegener Group. De onderneming die het ijskoude nieuws aan de man zou brengen. Dat liep door interne financiële strubbelingen jammer genoeg totaal uit de hand. Zo zelfs, dat uitvinder cq. patenthouder Koenraad Kunnen moest onderduiken om uit het zicht te blijven van heren met schietijzers en aanverwante machtsmiddelen (2). Naar onze overtuiging niet bepaald een methodiek waarvan Don Leo en zijn voormalige Bernadette zich bedienden om hun positie te handhaven. Ze bewogen wel hemel en aarde om de curatele bui te ontlopen, maar toen het eenmaal zo ver was was het gewoon zo ver. Stay tuned. (1) Zie de serie “Borrels en beeld”, uitgegoten in de jaargangen 2011, 2012 en 2013.
(2) Zie de serie “Letselschade” op de site van Vervolgverhalen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 mei 2016
Aantal keren bekeken: 679
Don Leo op glad ijs

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch