Van Estoril naar Zandvoort (074)

maandag 19 oktober-2009
Drasius Keyds was het helemaal zat. En schoot Jonas Furmanavicziusa voor zijn klus. Een rechter die naar zijn stellige overtuiging vorig jaar samen met de voorzitter van het Litause parlement Andrius Us met zijn gore tengels aan zijn dochterje van vijf had zitten kloten. Hij had net van de lokale smurfen gehoord dat het diepgaande onderzoek niks definitiefs had opgeleverd.
Nou zal u van ons niet horen dat iemand hier in Nederland met een harpoen achter een badmeester moet gaan aanhollen. Wij houwen niet van gesundenes Volksempfinden. Maar we zijn wel errug wantrouwig als het gaat om diepgaande onderzoeken naar kinderhopsen in de zogenaamd hogere kringen. En vooral als het draait om polletieke en justitiele gevallen. Want je hoeft geen retourtje Litauen te nemen om over dit soort onderzoeken te struikelen. Ook hier wordt wat afgejorist en gerolodext.
Inmiddels is Drasius verdwenen. Gevlucht, gezelfmoord? Wie zal het zeggen in een democratisch EU-land? De zaak tegen Andrius Us is heropend. We kennen de uitslag al. Stay tuned.

Van Estoril naar Zandvoort

  • Hits: 340
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch