Kafka in Zeist (025)

11 januari 2017
Hits: 463

woensdag 2 februari-2011
Wat blijkt? Dat er vorige week dinsdag een openbare raadsvergadering in Zeist is geweest. Voor de luitjes op het Tahrirplein misschien een gebeurtenis waarvoor ze al een handtekeningetje zouden willen zetten, maar voor de meerderheid achter onze duinen iets uit de categorie Bas Dost, Boer zoekt hoer of Yolanthe's kruisgang. Gelukkig niet voor KM's lezerslegioen, dat de kwaliteit van onze democratische gaarkeukens scherp in de kieren houdt. Zo ontvingen wij naar aanleiding van onze berichtgeving over het aantrekken van een interim consultant om de eilie tussen de staf van zwembad de Dijnselburg en haar gemeentelijke superieur uit de wereld te masseren een mail van een enthousiaste fan. Volgens hem heeft de SP-fractie in de raad tijdens voornoemde vergadering vragen gesteld over die spetterende kwestie.
B & W zou daarop hebben geboerd, dat er na het raadsbesluit van december vorig jaar om in het zwembad energiebesparende nouveauteetjes door te voeren zoveel op onze Gelinde afkwam, dat een interim stut nodig was om haar overeind te houden.
Onze fan vindt dat niet te rijmen met het antwoord dat wij maandag van de persafdeling mochten ontvangen, waarin gerept werd over een dreigende aanval van bedrijfsblindheid als reden voor het aanbrengen van een stut. Bij wie die ernstige aandoening voor de deur stond is niet helemaal duidelijk. Gelinde? De staf? Allebei?
Hoe dit ook zij, de mail gaat aldus verder. Komt ie:

"Verder zou u eens kunnen nagaan of het door u genoemde dagbedrag [1200 euro] klopt. Dat zou inhouden dat de interim consulent/manager/verandermanager maximaal 160 dagen voor de gemeente mag werken. Anders zou een Europese aanbesteding hebben moeten plaatsvinden. Of zou dat gedaan zijn? En als de prijs hoger is dan 150 euro per uur dan moet ie sneller klaar zijn. Het zou zomaar kunnen dat hij tot in september aan de slag is (dan gaat het bad weer open). Dat zijn ongeveer 180 dagen. Iets teveel?......... De gemeente lijkt met het beantwoorden van uw vragen niet geheel open en eerlijk te zijn geweest. Of is de persvoorlichtster niet op de hoogte van de uitspraken van de wethouder? Veel succes met uw mooie muurkrant. Ik lees hem met aandacht en nu extra intensief!".

Een golf van warmte steeg bij ons op. Hier houden wij van. Oh, btw: Op die stippeltjes in de mail stonden een paar klotsende geruchten die de ronde doen over de ingehuurde interim stut Verroen en diens wederwaardigheden in het zwembad van Maarssen en het lokale Sportfondsenbad. Gaan we ook naar hengelen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2017
Aantal keren bekeken: 463
Kafka in Zeist

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch