Remkes (004)

26 maart 2017
Hits: 418

zondag 21 november-2004
In aflevering 2 van deze serie op vrijdag 12 november jl. ruimden wij een plek in voor een column van “Zand”. Een regelmatige scribent in onze papieren uitgave. Daarin bracht hij naar buiten dat de AIVD van tijd tot tijd zandzakken voor de deur van het Ministerie van Binnenlandse Zaken moest gooien. Om te voorkomen dat er al teveel shit naar buiten sijpelde over minister Johan Remkes. Shit die betrekking had op diens vrij overvloedige gebruik van alcoholica en het rollebollen met appetijtelijke dames. Tot die dames behoorden volgens “Zand” ook twee sirenes uit de sferen van eenstel drugskartels en een derde zou zich zelfs verslingerd hebben aan de diepe roerselen van de jihad.

Geen wonder dus dat een aantal vertegenwoordigers van de main-stream pers zich op pad begaven om “Zand” uit te graven om zo meer aan de weet te komen over de drie duistere babes van Remkes. Een van hen was de vliegende reporter Rob Vuurens die namens Nieuwe Revu opereerde. Rob belde ons afgelopen week op met de vraag of wij hem in contact wilden brengen met “Zand”. Leek ons in verband met diens privacy niet zo verstandig. Gisteren, rond een uur of een, belde hij ons opnieuw. Hij vertelde dat hij net daarvóór telefonisch benaderd was door Vincent van Steen, woordvoerder van de AIVD. Die had Rob gevraagd of hij AIVD-dossiers over minister Remkes in zijn bezit had. De dienst was bang voor grote koppen in de Nieuwe Revu.

Naar eer en geweten ontkende Rob dat hij over welk Remkes-dossier dan ook beschikte. Wel gaf de journalist toe bezig te zijn met een nader onderzoek naar de achtergronden van het “Zand”-artikel en stelde de logische vraag hoe Van Steen bij hem terecht was gekomen. Dat wilde de AIVD-snuffelaar niet zeggen. Hij erkende in de loop van het gesprek wel dat hij het artikel in Kleintje Muurkrant gelezen had.

Een ding is zeker: die aflevering was raak. En aan de hand van bovenstaande gebeurtenis zijn ook de volgende vragen valide:

Waarom houdt de AIVD-dossiers bij van minister Remkes?
Zijn er recentelijk AIVD-dossiers over minister Remkes verdwenen cq. gecopieerd?
Worden journalisten als Vuurens afgeluisterd cq. in de gaten gehouden?
Wordt Kleintje Muurkrant in de smiezen gehouden?


Leuke vragen voor Kamerleden die eindelijk eens af willen van dat gezeik over muslims en godslastering. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Aantal keren bekeken: 418

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch