Skip to main content

Jack Sparrow en de bezuinigingen

vrijdag 18 mei-2012
Binnenkort vertrekt opnieuw een van onze nog overgebleven tobbes met een ferme lading mariniers en het Oranje, Blanje, Bleu fier in top naar de Hoorn van Afrika. Om geheel conform de afspraken met het Reichs Sicherheits Hauptamt (RSHA) in Brussel de Somalische Sparrows een lesje te leren.
Voor ze vertrekken krijgen de betrokken Jannen in naam van surrogaat-minister Hillen een formulier onder de neus, waarbij ze kunnen kiezen voor een puur maritieme of een gemengde taak. Die gemengde houdt in dat ze ook kunnen worden ingezet bij operaties in Somaliƫ zelf.
Zoals bijvoorbeeld vandeweek toen "European naval forces" Handulle onder handen namen met steun van helicopters en ander vliegend materieel. Volgens het RSHA was het durp een uitvalsbasis van de zwarte piraten en werden alleen hun spulletjes geraakt. Dat ligt ook in de bedoeling bij volgende expedities van dit genre, maar shit kan natuurlijk altijd happenen.
Geeft toch een fijn gevoel. In plaats van lullig pleemobielen in Afbaardistan ineens weer volwaardig erop los. En dat die kutsomaliƫrs met die piraterij begonnen zijn omdat wij hun visstand naar de kloten hebben geholpen in ruil voor een paar spiegeltjes en kralen daar hebben wij verder geen boodschap aan. Laat staan dat er heel wat rollators en gehoorapparaatjes in Nederland kunnen worden uitgedeeld als je alleen al deze ene corrigerende expeditie afblaast. Jammer dan. Jan Kast de Jager kan zijn poen maar een keer uitgeven.

Klik hier om uw reactie toe te voegen