Skip to main content

Joepie de poepie (004)

25 maart 2017
Hits: 518

dinsdag 9 januari-2007
Op een dag nog niet zo heel lang geleden werd het jacht van ene Jacques Voets door een stel ijverige vertegenwoordigers van het Portugese gezag aangehouden en opgebracht. Er wordt wat geneuzeld over de vraag of die aanhouding nou binnen of buiten de territoriale wateren van Portugal plaatsvond, maar dat beschouwen we voor het gemak maar als een academische kwestie. Interessanter was de reden waarom onze avontuurlijke landgenoot naar binnen werd getrokken. Hij had namelijk een flink uit de kluiten gewassen ladinkje hash aan boord die hij naar eigen zeggen had opgehaald van een lokatie aan de Westafrikaanse kust. Schijnt een populaire hub te zijn voor de doorvoer van spicy lekkernijen naar allerlei oorden in ons Vierde Rijk.
Nou kan je voor zo’n geintje in Portugal al gauw dertig jaar voor je mik krijgen en dat kan je moeilijk rangschikken onder de term vakantie-uitje. Wil je van die tijd het nodige afknabbelen is het dus niet onverstandig om een aria in te zetten. Volgens ingewijden zou Jacques dan ook voor die artistieke weg hebben gekozen en tegenover een Portugese onderzoekbef met een voce particulare het volgende ten beste hebben gegeven:
Jacques zou aan de vooravond van zijn zo ongelukkig afgelopen avontuur naar Curacao zijn ontboden. Hij zou daar zijn ontvangen door een goede bekende: Joost Taverne. Ook voor ons geen homo incognito. Volgens Jacques bracht Joost hem stante pede naar alweer een knakker aan wie vele pennenvruchten zijn besteed en meestal geen juichende: Robert Jan Doorn. Babbel, babbel, babbel over het project en de vraag of Jacques er trek in had. Had Jacques wel. Per saldo was het niet de eerste keer en er werd hem een stevig aandeel in de winst in het vooruitzicht gesteld. Iedereen blij en de volgende dag zou Jacques een ontmoeting hebben met de financier van de hele onderneming. En laat dat nou volgens Jacques ene Joep van den Nieuwenhuyzen zijn geweest.
Nou zal dat supertrio de inhoud van Sjakie’s aria naar het land van Lafontaine verwijzen of Sjakie denigrerend afschilderen als de baas van een chocoladefabriek, maar geinig is het wel.
Waar haalt die gozer het vandaan, hè?!

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Joepie de poepie