Skip to main content

Freedom House (008)

31 maart 2017
Hits: 491

zondag 16 november-2008
Heeft die Misha Saakashvili effe mazzel gehad afgelopen zomer. En in wezen zijn Zeeuws meisje ook. Want wat zei czar Vlad I op 12 augustus tegen supersmurf Sarkozy, toen die namens de EU om een wapenstilstand in Georgie kwam vragen? Het volgende:
'Ik ga Saakashvili aan zijn ballen ophangen".
Nou kennen wij noch uit eigen ervaring noch uit medische encyclopedia het precieze effect van deze nogal rigoureuze houdbaarheidstest van testikels, maar gezond kan het nooit wezen. Sarko geloofde zijn oortjes niet en vroeg:
"Gaan jullie hem ophangen?"
Poetin: "Waarom niet? De Amerikanen hebben Saddam Hoessein toch ook opgehangen?"
Sarko: "Ja, maar je wilt toch niet eindigen als meneer Bush?"
Poetin: "Ah, daar heb je een punt".
Dankzij Sarko bleef Misha dus in het bezit van zijn trouwattributen. En normaliter zal niet alleen de Georgische grootsmoel daar content me zijn geweest. Zijn Zeeuws meisje moet normaliter ook de rozen hebben zien bloeien. Overigens was Vlad nog bescheiden, want vriend Misha acteerde uiteraard niet op eigen houtje toen hij zijn hordes al clusterend Zuid-Ossetie liet binnenvallen. Ouwe zakken als John McCain en George Soros hadden hem de weg gewezen (1). En als je diep in ons hart kijkt hadden we die ook wel eens willen zien bungelen aan hun Olympische onderdelen. Toch eens effe bellen met het Kremlin. Nooit geschoten, nooit een bal.

1. Voor de rol van deze heren in het Georgische drama zie eerder afleveringen van deze serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Freedom House