Zoen

Hits: 319

maandag 28 november-2011
Je kan niet alles hebben. En zeker niet alles tegelijk. Daarom kijken we niet op van een gelekt VN-rapport, waarin ondermeer wordt geboerd, dat er zo'n 7000 Lybische vrouwen en kinderen in de petoet zitten tussen Tobroek en Ghadamis. Bewaakt door Mad Maxen, want de grote bups van Khadaffi's politie- en cipiersmurfen is na de machtswisseling naar huis gestuurd. Geen Paradijshond weet precies waarom die vrouwen en kinderen zijn opgepakt, laat staan wat er momenteel met ze gebeurt of waar ze precies uithangen (1). Maar deze staaltjes zinloos gekweld lijken een part of the game te zijn na een robbertje knokken in de zandbak, want ze kwamen ook voorbij nadat Saddammeke het kortste strootje had getrokken. En in Afbaardistan was het niet veel anders.
Opvallende afwezigen zijn de NATO-beschermers. Niet voor het eerst trouwens. Ze waren ook in geen velden of wegen te bekennen toen de Maxen op feestelijke wijze Afrikaanse gastarbeiders keelden omdat ze zwart waren. En daarmee zijn we er niet, want de onverschrokken Libische vrijheidsstrijders hebben nog een stel achterneven van Edgar Davids bewaard om uit te vinden of negers dezelfde pijnplekken hebben als luitjes met een lichtere tint.
Verder wordt in het rapport nog wat zorgelijk geboerd, dat er zoveel moderne wapens uit Khadaffi's legerschuurtjes zijn verdwenen. Bijvoorbeeld een enorme voorraad Manpads. Dat zijn blaaspijpen waarmee je een hittezoekende sigaar achter een vliegtuig aan kan sturen. Dus hartstikke leuk als je nog niet weet wat je door de schoorsteen moet proppen of naast de ballen moet hangen. Geef je koter een Manpad en je kan voorlopig ongestoord naar de nieuwe melkkoe van John de Mol loeren.
Bij het rapport zit ook een verklaring van Bankie Moen, de zetbaas van de VN. Geeft ie de Maxen op hun sodemieter naar aanleiding van bovenstaande fratsen? Nee, nee. Hij vertelt over zijn reisje naar Tripoli en omstreken. Daar was hij in een outfit geweest waar Khadaffi's boys onmenselijk tekeer waren gegaan. Bankie was heel geschokt geweest en riep de internationale gemeenschap op om die schooiers achter, desnoods door de tralies te drukken. Terecht, daar niet van. Maar krijgen we in Den Haag ook een Maxen-tribunaal? Wedden van niet. De Maxen krijgen een zoen van Bankie Moen.

1. Voor meer info over Paradijshonden zie de serie "Doggies".

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 319

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch