De Russische familie (011)

31 maart 2017
Hits: 420

dinsdag 12 april-2011
Apart volk die Ruskies. Blijken ze nog steeds achter elke losse grijpstuiver van die Mikhail Khodorkovsky aan te zitten. En dat allemaal omdat die vriendelijke oliegarch zo graag president wilde worden. En westelijke struikrovers als Nat Rothschild (The Wellsian Open Russian Foundation), George Soros (Open Society) en Wim Kok (International Crisis Group) hem daarbij volle bak steunden en het dus een schande vonden dat Mikhailletje in een kruipruimte werd gemieterd wegens grootscheeps zakkenvullen. Putin was de boef.
Hoe dat ook zij, in Ierland is op verzoek van het Russische OM recentelijk 65 meloen dollar bevroren, die bij Ierse banken stond geparkeerd op rekeningen van vogelverschrikkers. De Ierse smurfen van het Criminal Asset Bureau kregen bij de iglo-actie nog eens 35 meloen verdachte poen in het snotje. Maar daar bleef het niet bij. Gerelateerde rekeningen op de Kanaaleilanden worden nu ook door de wringer getrokken. Aanvankelijk gingen de blauwe jongens ervan uit dat het ging om winsten uit de handel in verwarrende middelen. Nu worden de meloenen toegeschreven aan Khodorkovsky.
Zijn we er nog niet. De Ruskies willen al jaren ene Antonio Valdes-Garcia aan zijn gebit morrelen. Een rechterhand van Khodorkovsky die tijdig de poten nam naar Madrid om een proces vanwege illegaal gefrutsel tot een bedragje van ruim 21 miljard dollar te ontlopen. Tot nog toe weigerde Spanje hem uit te leveren, maar de kaart lijkt er nu iets anders bij te liggen. Moskou heeft namelijk ingestemd om ene Tariel Oniani uit de petoet te plukken en hem voor verhoor naar Madrid te fedexen. Tariel is een redelijk grote boy in het Russische wereldje, die net tien jaar voor zijn mikkovitch had gekregen wegens ontvoering, sufknuppelen en afpersen van een rijke stinkerd.
De op deze ruwe wijze vergaarde poen belegde hij in Zuidspaanse projecten en die liet hij ter plekke beheren door Russische amigos. Tot ze tegen de lampara liepen en achter een kijkgaatje verdwenen. Niet gek dus dat het Spaanse OM vriend Tariel ook even wil grillen. Jaaaaa, zeggen de Russische collega's, maar dan zouden wij graag even Valdes-Garcia willen horen zingen. Dus dat wordt zweten voor Antonio. En voor Mikhail, de gemankeerde president. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Aantal keren bekeken: 420
De Russische familie

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch