Skip to main content

Net als in een film (001)

01 maart 2017

dinsdag 4 februari-2014
Ach, ach, wat een treurnis. Philip Seymour Hofmann is het heroïnepijpje uit. Dat er elders op de wereld en weer in toenemende mate in de slums van de USSA volstrekt naamlozen dagelijks de moord steken is niet zo interessant. Maar Philip, god wat jammer. Wat een verlies!
De overleden acteur bleek een hoeveelheid hero in huis te hebben die voldoende was voor een gezellige party. Meer dan zestig zakkies. Zou ie gekocht hebben van twee onverlaten met een tas in de buurt van zijn appartement op Manhattan. Duur? Mwa. Zo'n zakkie wordt tegenswoordig verhandeld tegen een dumpprijs van een joetje en we mogen aannemen dat de Oscarwinnaar voor zo'n zes tot zevenhonderd piek zijn hand niet omdraaide. Hoe het komt dat hero weer zo popie is geworden in de streets of New York? Dat komt, zeggen wijsneuzen, omdat de Amerikaanse regering een beer de weg op heeft gejaagd die moet voorkomen, dat iedereen maar dagelijks pijnstillers langs zijn strottenhoofd jaagt om de boze buitenwereld het hoofd te kunnen bieden. Dus de prijs van die pillen ging op de zwarte markt flink de lucht in. En daarom grijpt iedereen weer naar de goedkopere hero.
Nou leerden wij in vroeger dagen toen onderwijs nog onderwijs was, dat bij een toenemende vraag de prijzen stijgen. Tenzij het aanbod gelijke tred houdt met die stijgende vraag. Big Apple, big egg.
Maar is het een wonder dat het aanbod stijgt? Niet als je bedenkt, dat in Afbaardistan door de Amerikanski's en hun aanhang geen ene kont is gedaan om de papavers uit te roeien. Niet alleen om de Afbaardse economie te behoeden voor een terugkeer naar de Middeleeuwen, maar ook om de smerige oorlogen in het Midden-Oosten te kunnen bekostigen en de fictieve poenindustrie op de been te houden. En mocht het nodig zijn om stiekem samen te werken met de producenten van die verwarrende middelen om dat doel te bereiken, dan moet dat maar (1). Wall Street faut une messe. En Seymour Hofmann? Hij rust in vrede.

(1) Zie daarvoor bijvoorbeeld aflevering 19 van de serie “Fast and furious” dd. 9 januari 2014.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
Net als in een film